Braadworst
Dit is ons heerlijke braadworst recept. Hij is niet teveel gekruid waardoor hij eigenlijk overal wel goed bijpast, zoals bij de bloemkool, maar ook gewoon lekker op de BBQ.
Totale tijd:
30 minutes
Ingrediënten voor 10 worstjes 10 worstjes
- 1 kg 1 kg procureur
- 2 2 meter varkensdarm
- 10 gr 10 gr colorozozout
- 2 gr 2 gr zwarte peper, gemalen
- 1 gr 1 gr nootmuskaat, gemalen
- 1 gr 1 gr groene kardemompeulen, alleen de gevijzelde zaadjes
- 1 gr 1 gr korianderpoeder
- 1 gr 1 gr foelie, gemalen
- 1 gr 1 gr knoflook, poeder
- ½ ½ steranijs, gemalen
- ½ el ½ el chilivlokken
- 50 ml 50 ml water
- 50 ml 50 ml witte wijn
Bereiding
- Weeg de kardemom peulen af. Dus bv 2 gr 2 gr als je 2 kg 2 kg procureur hebt.
- Pel de kardemom en haal de zaadjes eruit.
- Vijzel de zaadjes tot zaadjes tot poeder.
- Doe alle andere kruiden die nog geen poeder zijn in een koffie molen en maal tot poeder.
Voor de verdere bereidingswijze, zie het recept voor Knoflook Peper Worst.