Chimichurri
Een klassieke Argentijnse saus, heerlijk voor op een steak. Laat hem een paar uur staan voordat je hem gebruikt zodat alle smaken mooi kunnen mengen.
Totale tijd:
5 minutes
Ingrediënten voor 2 personen 2 personen
- 35 ml 35 ml olijfolie
- 1 tl 1 tl rode wijnazijn
- 10 gr 10 gr platte peterselie, fijn gesnipperd
- 1 1 teen knoflook, fijn gesnipperd
- ½ ½ rode peper zonder pitjes
- 1 tl 1 tl gedroogde oregano
- zwarte peper
- snufje zout
Bereiding
- Giet de olijfolie in een bakje en meng met de wijnazijn.
- Hak de peterselie fijn en roer door de olijfolie.
- Snipper de knoflook en rode peper fijn en voeg samen met de oregano toe.
- Roer alles goed door.
- Maak op smaak met peper en zout.
- Laat het liefst een paar uurtjes in de koelkast staan.