Zoete aardappel frieten met guacamole en feta
Dit is echt een perfect gerecht voor een doordeweekse avond: gezond, kleurrijk, makkelijk te bereiden en toch vol smaak. Zoet, zout, pittig, romig… er komt van alles in terug.
Dit is echt een perfect gerecht voor een doordeweekse avond: gezond, kleurrijk, makkelijk te bereiden en toch vol smaak. Zoet, zout, pittig, romig… er komt van alles in terug.
Als je niet zoveel tijd hebt is dit een (bijna) net zo lekkere versie als de 8 uur variant en is in 3 uurtjes al klaar.
Na alle manieren geprobeerd te hebben bereid ik kip van de BBQ bijna nooit meer anders dan zo. Ik vlinder hem en rooster hem direct boven het vuur, daardoor krijgt hij echt die BBQ grillsmaak. Door de kip te vlinderen wordt hij overal gelijk gaar en blijft hij overal sappig. Best. Chicken. Ever.
We kwamen aan in Toscane, de eerste dag van onze vakantie, bij een ‘agriturismo’. ’s Avonds schoven we aan voor een maal en kregen een bord linguine all’Amatriciana voorgeschoteld met heerlijke peperolie eroverheen. Dit is pasta ten top, simpel, maar zo ongelofelijk lekker… dit is meteen één van mijn 3 lievelingspasta’s geworden.
Dit recept heb ik van een Israëlische collega gekregen. De zelf gemaakte ‘labneh’ (hangop) van geit- en koeienyoghurt met de nootjes, olijven en frisheid van de citroen gaan echt zo goed samen.
De nieuwste coppa. Deze maakte ik samen met mijn pa, zijn buurman Bas en Marcel. Van tevoren had ik al bedacht dat ik deze keer iets anders wilde doen dan gebruikelijk. Ik wilde iets met bourbon, dus ik trok mijn kruidenkast open en dit is wat ik ervan gemaakt heb.
De énige echte boterkip… dit recept is simpelweg gewoon een 10/10… dit móét je maken.
Dit recept heb ik gekregen van een Indiase collega, hij was zijn theemok kwijt en stuurde een berichtje rond: ‘Wie mijn mok vindt, krijgt het Butter Chicken recept van mijn oma.’. Dus ik meteen zoeken, gevonden, en na een half jaar leuren kreeg ik eindelijk het recept. Maar man o man, wat was dat het wachten waard.
Chicken Tikka is gegrilde en gemarineerde kip zoals ze dat in India in een tandoor doen. Als je dit ooit gegeten hebt, wil je je kip niet anders meer…
Pulled runderwang alla Barbacoa, op tortilla’s met salsa en rode koolsla. Het is de bedoeling dat de runderwang helemaal uit elkaar valt en boterzacht wordt. Je moet hier wel wat geduld voor hebben.
Een lekkere rub voor rund, klein beetje pittig met een vleugje koffie, perfect bij de runderezel.
Dit is ons heerlijke braadworst recept. Hij is niet teveel gekruid waardoor hij eigenlijk overal wel goed bijpast, zoals bij de bloemkool, maar ook gewoon lekker op de BBQ.