Ingrediënten voor 10 worstjes 10 worstjes
- 1 kg 1 kg varkensschouder (bij voorkeur)
- of 750 gr 750 gr varkens- of hamlappen en 250 gr 250 gr speklappen
- 1 1 meter varkensdarm
- 15 gr 15 gr colorozozout
- 4 gr 4 gr gedroogde knoflook
- 6 gr 6 gr zwarte peper
- 30 gr 30 gr gerookte paprikapoeder
- 6 gr 6 gr venkelzaad
- 4 gr 4 gr oregano
- chilipoeder
- 100 ml 100 ml bier
De goedkoopste en lekkerste manier voor chilipoeder is bij de toko en grote zak gedroogde pepers kopen en als je wat nodig hebt dit in de koffiemolen malen, voor 2 2 euro heb je dan een enorme hoeveelheid die je vers kan malen, blijft lekker. De pepers die je overhebt vacumeren en het blijft enorm lang goed.
Maak hem zo pittig als je zelf wilt.
Voor bereidingswijze, zie Knoflook Peper Worst.