Truffel worst
We hebben deze worst ook een keer gemaakt met verse (witte) truffel, maar die smaak kwam er niet heel sterk doorheen. Later nog een keer geprobeerd met truffelpasta en truffelkaas en dat werkte perfect! De worst heeft een hele lekkere verfijnde truffelsmaak, niet te sterk, maar precies goed. De verhoudingen truffelpasta en truffelkaas zijn op smaak. Bak dus een klein hamburgertje van het vleesdeeg voor je de worst draait om te proeven of je de verhouding goed vindt, afhankelijk van hoe grote truffel-fan je bent :-).
Totale tijd:
30 minutes
Ingrediënten voor 10 worstjes 10 worstjes
- 1 kg 1 kg procureur
- 2 2 meter varkensdarm
- 10 gr 10 gr colorozozout
- 6 gr 6 gr zwarte peper
- 3 el 3 el truffelpasta
- 100 gr 100 gr truffelkaas
- 100 ml 100 ml witte wijn
Voor de bereidingswijze, zie het recept voor Knoflook Peper Worst.