Zongedroogde Tomaat Olijf Worst
De exacte verhoudingen weet ik niet meer, maar het was ongeveer zo’n 3/2 of 2/1 verhouding van olijf op tomaat.
Totale tijd:
30 minutes
Ingrediënten voor 10 worstjes 10 worstjes
- 1 kg 1 kg varkensschouder (bij voorkeur)
- of 750 gr 750 gr varkens- of hamlappen en 250 gr 250 gr speklappen
- 1 1 meter varkensdarm
- 15 gr 15 gr colorozozout
- 6 gr 6 gr zwarte peper
- zongedroogde tomaten
- zwarte olijven
- 100 ml 100 ml witte wijn
Het was 1 1 groot blik olijven, op 4 kg 4 kg worst vlees, dus ik denk 125 gr 125 gr per kilo, maar again, weet het niet meer zeker.
Doe het op smaak, want ze zijn echt super lekker :-).
Voor bereidingswijze, zie de Knoflook Peper Worst.