Tunesische Casse-Croute
Op de zaak hebben we een chatkanaal waarin we recepten delen. Mijn collega Laila, met Tunesische roots, kwam met dit recept. Het is meteen een van mijn all-time favoriete broodjes geworden.
Het bestaat eigenlijk uit 6 onderdelen die allemaal eenvoudig en snel te maken zijn, maar bomvol smaak zitten. Eerst een lekker rustiek stokbrood, dan een pittige tomatensaus, een groentesalsa, een pickle en tot slot gegrilde tonijn en een eitje. Het komt allemaal samen tot een waar feestje.
Totale tijd:
5 - 15 minutes + 10 minutes
Kookmethode:
Bakken
Ingrediënten voor 1 stokbrood 1 stokbrood
Voor de pickle:
- ½ ½ rode ui in halve ringen
- rode wijnazijn
Voor de groentesalsa:
- 2 2 tomaten in blokjes
- 2 2 bosui in ringetjes
- ½ ½ rode paprika in blokjes
- ½ ½ komkommer in halve ringen
- 20 20 zwarte olijven
- 1 el 1 el kappertjes
- olijfolie
- peper
- zout
Voor de tomatensaus:
Voor het broodje:
Bereiding
- Begin met de pickle. Snijd de rode ui in halve ringen, giet er rode wijnazijn overheen zodat het net onder staat en laat minimaal een half uurtje weken om een snelle pickle te maken.
- Verwarm de oven voor op 180 180 °C.
- Snijd het stokbrood in de lengte door de helft. Doe er lekker wat olijfolie op en laat het even intrekken.
- Kook de eieren in 6½ minuutjes half/zacht tot bijna hard.
- Breng in een pannetje de passata aan de kook om de broodjes mee in te smeren en meng er de harissa en wat olijfolie doorheen. Breng op smaak met peper en zout en laat tien minuutjes rustig pruttelen.
- Nu de salsa. Meng de gesneden tomaat, bosui, paprika, komkommer, olijven en de kappertjes in een kom en breng op smaak met olijfolie, peper en zout. Eventueel kun je ook nog wat peterselie of koriander toevoegen als je dat hebt.
- Leg het stokbrood een paar minuutjes in de oven totdat het net een beetje krokant begint te worden (maar laat het niet helemaal hard en droog worden!).
- Gril ondertussen de tonijn in een grillpan tot medium rare en snijd in plakken.
- Nu kun je gaan bouwen: neem het stokbrood, smeer hier de tomatensaus op, verspreid de groenten en pickle erover en tot slot de plakken tonijn en doormidden gesneden eieren.
Smullen!