Hamburger bacon ei
Als je zelfgemaakte bacon hebt moet je deze burger echt eens proberen…
Totale tijd:
10 minutes + 10 minutes
Kookmethode:
BBQ
Ingrediënten voor 2 burgers 2 burgers
Voor de burgers:
- 400 gr 400 gr rundergehakt, voor groter burgers, minder = kleiner
- 7 gr 7 gr zout (16-18gr p/kg)
- flink wat zwarte peper
- eetlepel paprikapoeder
- lekker wat worchestersaus
- beetje cayennepeper Voor de topping:
- 2 2 eieren
- 1 1 tomaat
- stuk komkommer
- 1 1 bosui
- paar blaadjes sla
- paar plakken bacon
- 2 2 italiaanse bollen
Steek de BBQ aan en verwarm hem tot heet, het liefst met een gietijzeren rooster, maar een grillpan werkt ook goed.
De burgers en toppings
- Begin dan met het maken van de burgers.
- Meng het vlees met het zout en breng op smaak met de kruiden. Een eetlepel paprika, lekker wat worchestersaus en een beetje cayennepeper.
- Ruik nu aan het vlees en pas aan totdat je denkt dat het goed is. Wil je het zeker weten dat het lekker gaat worden dan kan je een hele kleine burger / pannenkoekje maken van een klein beetje vlees en die even kort bakken om te proeven.
- Draai als het vlees goed op smaak is twee lekkere burgers.
- Snijdt vervolgens de tomaat, komkommer en lenteui in kleine blokjes, de sla in blaadjes en de bacon in plakken.
- Bak de eitjes (middel) zacht.
Grillen
- Voeg wat rookhout (snippers) toe aan de BBQ zodat we lekker wat extra rooksmaak krijgen, kers, appel, altijd lekker.
- Gril vervolgens de burgers op de loeihete BBQ totdat je mooie grillstrepen hebt, keer om en doe hetzelfde aan de andere kant.
- Als de hamburger nog niet helemaal gaar is (dat is waarschijnlijk zo) kan je of nog een keer omkeren, of ze indirect door laten garen totdat ze gaar zijn, beetje rose kan geen kwaad.
- Leg nu ook de bacon op de BBQ erbij en gril ook de italiaanse bollen nog even mee.
Serveren
Begin de sla en leg hier de burger op, vervolgens de bacon, tomaat, ui, komkommer en bovenop het ei.