Hamburger broodjes
De allerlekkerste hamburgerbroodjes maak je zelf. Niet zo moeiljk, en zeker de moeite waard!
Ingrediënten voor 10 broodjes 10 broodjes
- 300 gr 300 gr patentbloem
- 300 gr 300 gr meel
- 25 gr 25 gr verse gist, of 10 gr 10 gr gedroogde gist
- 1 1 theelepe zout
- 180 gr 180 gr magere melk
- 150 gr 150 gr water
- 1 1 ei
- 30 gr 30 gr boter
- wat sesamzaad
- bakpapier
- huishoudfolie
Dit recept komt uit het atelier van Big Fernand en overtreft welk brood je dan ook koopt bij de appie op hoek.
Bereiding
- Meng de bloem, gister, suiker en zout.
- Maak een kuiltje in het midden en giet hier de melk, het water, ei en de boter in.
- Meng het mengsel totdat het een bal wordt en laat de keukenmachine in zo’n 10 10 minuten op een lage stand de rest doen totdat het een mooi glad en elastisch deeg is.
- Laat het afgedekt door een vochtige theedoek zo’n 2 2 uur rijzen.
- Bestuif het aanrecht met bloem en verdeel het deeg in 10 10 gelijke stukken.
- Bedek een bakplaat met een stuk bakpapier.
- Maak mooie bolletjes van het deeg en laat dit afgedekt met wat huishoudfolie nogmaals een uur rijzen.
- Verhit de oven op 200 200 °C en zet er een kopje water in zodat de oven wat vochtig wordt en de bolletjes en lekkere korst krijgen.
- (Als een kopje niet past, spuit dan met een plantenspuit een aantal keer als je de broodjes erin doet).
- Bevochtig de bolletjes voordat je ze in de oven zet een heel klein beetje (met een plantenspuit) en strooi de sesamzaadjes er over heen.
- Bak de bolletjes in zo’n 15-20 minuten totdat ze goudbruin zijn.