Spaghetti alla carbonara
Spaghetti alla carbonara is misschien wel het lekkerste wat je met je eigengemaakte pancetta kan maken. Zorg dat je goede ingrediënten gebruikt, want dat maakt of breekt het recept. Dus goede pancetta en goede kaas! Het beste kun je naar een Italiaanse speciaalzaak gaan en daar goede pecorino halen. En nee, er zit geen room in :-).
Totale tijd:
5 minutes + 10 minutes
Kookmethode:
Koken
Ingrediënten voor 2 personen 2 personen
Bereiding
- Zet een flinke pan water met een eetlepel zout op en kook de spaghetti al dente. Gebruik bij voorkeur een pastapan met vergiet erin zodat je makkelijk het kookvocht achter kan houden, dat hebben we straks namelijk nog nodig!
- Snijd vervolgens de pancetta (zie onze huisgemaakte pancetta voor de beste pancetta evah!) in kleine blokjes of reepjes en bak deze even kort in een koekenpan. Zelf vind ik het lekker als ze nog een beetje zacht zijn en niet helemaal uitgebakken.
- Meng nu in een kommetje de geraspte kaas met het ei en maal hier een flinke hoeveelheid zwarte peper in.
- Zet het vuur uit waar de pancetta op staat als deze klaar is. We willen de pan niet te heet hebben als we straks het ei toevoegen, omdat het anders gaat stollen.
- Giet de spaghetti af wanneer hij ‘al dente’ is en houd het kookvocht achter.
- Voeg de spaghetti toe aan de pan met de pancetta, roer, meng en laat de ergste hitte even wegtrekken, een half minuutje ofzo.
- Voeg het kaas-, ei- en pepermengsel nu toe aan de spaghetti en roer goed door zodat het ei gaar kan worden. Als het ei gaat stollen en je krijgt stukjes, laat de pan en de spaghetti volgende keer dan wat langer afkoelen.
- Voeg nu beetje bij beetje wat kookvocht toe tot het een smeuïg geheel is.