Ingrediënten voor 2 personen 2 personen
- 200 gr 200 gr dorade filet
- 180 gr 180 gr noedels
- 2 2 bosui
- 1 1 rode peper
- 100 gr 100 gr shiitake
- 1 1 bosje koriander
- 1 1 stengel citroengras
- 1 el 1 el knoflook pulp
- 1 el 1 el gember pulp
- 4 cm 4 cm verse laoswortel
- 1 liter 1 liter groentebouillon
- 4 4 citroenbladeren
- 50 gr 50 gr kokoscrème
- 1 el 1 el citroensap
- 2 tl 2 tl vissaus
- 1 tl 1 tl sriracha (zelf doe ik er wel twee)
Bereiding
- Snijd de rode peper in kleine halve ringen en de steeltjes van de koriander in kleine stukjes.
- Fruit in een pan even de rode peper en de koriandersteeltjes aan op middel hoog vuur in zonnebloemolie. Als ze aangefruit zijn nog even de knoflook en gember meebakken en daarna afblussen met de bouillon.
- Voeg het citroengras, citroenblad en de laos toe, breng aan de kook en laat 10 10 minuten pruttelen.
- Snijd de bosui in ringen en de shiitake in stukjes, bak in een beetje zonnebloemolie aan met peper en zout al dente. Zet apart.
- Maak nu de vis schoon, ontdoe het van graten en snijd over de lengte in 2 2 stukjes. Bak nu in de pan, op de huid waar de shiitake in zaten, op middelmatig vuur.
- Voeg ondertussen de kokoscreme toe aan de bouillon en breng op smaak met citroensap, vissaus, sriracha en evt een snufje zout.
- Voeg de noedels toe en kook gaar.
- Snijd de koriander blaadjes fijn.
- Voeg de shiitake en bosui toe aan de soep en serveer.
- Doe op het bord nog wat korianderblaadjes eroverheen.
PS: als je het veilig wilt doen kun je de noedels ook in een aparte pan koken, zodat je die toe kan voegen als de vis klaar is.