Coppa Calabrese
Coppa di Parma uit Calabrie is een traditionele rauwe ham soort gemaakt van de procureur (uitgebeende, varkensnek) uit Italië en is bekend vanwege zijn witte edel schimmel en aromatische mantel.
Kookmethode:
Drogen
Ingrediënten voor 1 kg coppa traditionale 1 kg coppa traditionale
- 1 1 hele procureur (varkensnek), uitgebeend, met zo min mogelijk insnijdingen
- 2.5 gr 2.5 gr zwarte peper p/kg
- 2 gr 2 gr knoflookpoeder p/kg
- 50 gr 50 gr rode wijn p/kg
- 45 gr 45 gr colorozozout p/kg
- na het uitwateren: gedroogde rode peper zoveel om hem te bedekken
- 1 1 runderzakeinde
- klos rood/wit rollade garen
- azijn
- vacuümmachine
De bereiding is precies hetzelfde als de Coppa di Parma traditionale, dus verwijs ik naar dat recept voor de bereidingswijze.