Financiers
Wat doe je met overgebleven eiwitten van een ander baksel als je man niet zo van merengue houdt? Op zoek naar een ander recept met eiwitten. Ik stuitte op een recept voor financiers, een soort cakejes met beurre noisette. Alle ingrediënten had ik in huis, dus besloot ik ze uit te proberen. De buitenkant van deze financiers is lekker chewy, de binnenkant nog zacht en zodra een hap doorslikt, denk je : “Oh, dáár is de beurre noisette!”. Meteen een nieuwe favoriet…. ook bij Marijn! :-).
Totale tijd:
20 minutes + 15 minutes
Kookmethode:
Oven
Ingrediënten voor 10 stuks 10 stuks
- 150 gr 150 gr ongezouten roomboter
- 50 gr 50 gr bloem
- 60 gr 60 gr amandelmeel
- 150 gr 150 gr poedersuiker
- 3 3 eiwitten
- snufje zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 200 °C.
- Smelt de boter op laag vuur ongeveer een kwartier, tot er bruinzwarte puntjes op de bodem van de pan ontstaan en de boter een nootachtige smaak krijgt.
- Meng intussen de bloem, het amandelmeel, de poedersuiker en een snuf zout.
- Vet een muffinvorm of muffinpapiertjes in.
- Giet de gesmolten boter bij het bloemmengsel en roer goed door. Doe hetzelfde met de eiwitten. Werk snel: je wilt niet dat je roerei krijgt!
- Vul de muffinvorm of de muffinpapiertjes tot de helft met het beslag. Het moeten kleine cakejes worden, kleiner dan muffins.
- Bak 15 15 minuten af in de oven tot een satéprikker er schoon uit komt.