Misha's hamburger broodjes
De ultieme hamburger broodjes, super smaak, beetje zoet, zacht en fluffy, luchtig, jammie :-).
Totale tijd:
3 hours + 15 minutes
Kookmethode:
Oven
Ingrediënten voor 8 broodjes 8 broodjes
-
425 gr 425 gr bloem
-
7 gr 7 gr droge gist
-
240 ml 240 ml karnemelk of iets anders vloeibaars, kamertemperatuur. Gebruik je water of bier? Doe dan 10% minder!
-
30 ml 30 ml olijfolie
-
28 gr 28 gr roomboter, in blokjes op kamertemperatuur
-
12 gr 12 gr vanillesuiker
-
8 gr 8 gr zout
-
2 2 eieren
-
1 el 1 el sesamzaadjes
-
optioneel: peper
Bereiding
- Roer de bloem, gist en vanillesuiker door elkaar.
- Verbrokkel de boter.
- Klop een ei los en mix met de karnemelk en de olie.
- Na het mixen, voeg de bloem en het boter toe en mix voor 2 2 minuten op laag tempo.
- Schraap de zijkanten van de kom en mix weer voor 5 5 minuten op medium tempo.
- Blijf mixen tot het deeg van de kom afkomt en niet blijft plakken aan je vingers en voeg het zout toe.
- Mix nog voor 10 10 minuten of totdat je een vliesje kunt trekken van het deeg.
- Dek de kom af en laat het minimaal een uur rijzen, of totdat het dubbel in volume is geworden.
- Verdeel het deeg in acht gelijke stukken, of zo klein als je ze wil maken.
- Gooi een beetje bloem over het werkoppervlak.
- Kneed ieder stuk nog apart goed. Trek ze uit elkaar en vouw ze op. Rol ze uiteindelijk tot een ronde bal door met je hand als een klauw over het deeg heen te zitten en dan snel rondjes te bewegen.
- Pak een bakblik/iets voor in de oven, leg er bakpapier op en leg de ballen hierop.
- Plet de ballen met je handpalm een klein beetje, zodat het ronde schijfjes worden.
- Dek het af en laat het wederom een uur tot anderhalf uur rijzen.
- Warm de oven voor op 225 225 °C.
- Klop het resterende ei los.
- Besmeer de bollen met het ei en bestrooi met de sesamzaadjes en een beetje peper.
- Bak de broodjes 15 15 minuten in de oven.
- Laat ze afkoelen.