Ravioli met paddenstoelen
Mijn beste vriend kwam bij ons eten, zijn vrouw zat in het buitenland en we hadden zin om te koken. Ravioli moest het worden! Uiteindelijk zijn we op dit recept gekomen, ravioli met verschillende soorten paddenstoelen en kaas. Het romige van de kaas tegen het frisje van de citroen, met de hartigheid van de paddenstoelen, het klopt helemaal.
Totale tijd:
1 Hour + 10 minutes
Kookmethode:
Koken
Ingrediënten voor 2 personen 2 personen
Voor de pasta:
- 200 gr 200 gr semola di grano duro
- 2 2 eieren
- 2 2 snufjes zout
Voor de vulling:
- een handje gedroogd eekhoorntjesbrood
- ½ ½ bakje kastanjechampignons (125 gr 125 gr)
- 1 1 portobello
- 2 2 tenen knoflook
- een klein handje pijnboompitten
- 60 gr 60 gr grana padano
- 60 gr 60 gr oude pecorino
- 100 gr 100 gr ricotta
- schil van 1 1 citroen
- ½ ½ bosje peterselie
- peper
- zout
Voor de botersaus:
Pasta
- Meng de ingrediënten tot pastadeeg en laat een uurtje rusten in de koelkast in huishoudfolie.
Vulling
- Doe het eekhoorntjesbrood in een klein schaaltje en giet hier wat kokend water in zodat het net onder staat. Laat een paar minuutjes weken.
- Snijd in de tussentijd de champignons in plakken en bak met peper en zout in olijfolie aan.
- Fruit, als de champignons zacht zijn, ook twee gesnipperde teentjes knoflook mee.
- Voeg nu het eekhoorntjesbrood toe samen met het vocht en kook het in. Laat de vulling afkoelen.
- Rooster de pijnboompitjes in een droge anti-aanbak koekenpan tot ze lichtbruin zijn.
- Doe de paddenstoelen, pijnboompitten en in blokjes gesneden grana en pecorino in de keukenmachine en maal fijn.
- Monteer het paddestoelenmengsel af met de ricotta, citroenschil en fijngehakte peterselie.
- Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Ravioli
- Rol het pastadeeg uit tot mooie vellen op stand 6 6 (van 9 9). Vrij dun, maar niet té dun.
- Vul de ravioli met een theelepeltje vulling per keer, snijd of steek de vormpjes uit en kook een minuut of 3 3 in flink gezouten water tot ze gaar zijn. Als ze gaan drijven, zijn ze gaar.
Botersaus
Smelt de boter, idealiter in dezelfde pan als waar de champignons in hebben gebakken, en laat dit op laag vuur samen met een handje salieblaadjes trekken. De boter mag een klein beetje bruin worden.
Serveren
Als de ravioli gaar zijn doe je ze in de pan met de botersaus, en laat je het nog een minuutje doorgaren en schep je het om. Daarna serveren en klaar.