Steak Tartaar
Franse classic, heel makkelijk thuis te maken en ó zo lekker.
Dit recept is gewoon een improvisatie van wat we nog hadden liggen in de koelkast en wat me lekker leek op dit moment, maar je kan natuurlijk varieëren en andere dingen proberen. Je kan er natuurlijk ook knoflook, worchestersaus, paprika, champignons wat je ook over hebt in gooien. Of een aziatische variant, alles kan! (Maar zeg dit niet tegen de Fransen ;D).
Totale tijd:
10-15 minutes
Kookmethode:
Koken
Ingrediënten voor 2 personen 2 personen
- 350 gr 350 gr magere ontvliesde runder riblappen
- 3.5 gr 3.5 gr zout
- vers gemalen zwarte peper
- 2 tl 2 tl scherpe franse dijon mosterd
- 5 5 zongedroogde tomaten
- 8 8 grote kappertjes
- 1 1 bosui
- ¾ ¾ rode peper
- 2 2 maal een gepocheerd ei
- beetje bieslook
- beetje dille
Bereiding
- Maak de riblappen schoon van vliezen en harde stukken vet (en meet daarna het zout af, 1% van het gewicht van het vlees). Je hebt hier namelijk geen dure biefstuk voor nodig als je het fijn snijdt, runderriblappen hebben een mooie smaak en prima structuur, maar je moet wel de harde stukjes er even uitsnijden.
- Snijdt de riblappen fijn in blokjes van zo’n 1 1 à 2 2 mm, het is waarschijnlijk het makkelijkst om de runderlap te butterflyen zodat je dunne lappen hebt, daarna in reepjes en daarna in blokjes te snijden.
- Meng vervolgens met zout, en maal er flink wat rode peper doorheen.
- Doe er de 2 tl 2 tl mosterd bij en meng goed.
- Snijdt vervolgens de rest van de ingrediënten fijn en meng.
- Serveer het door middel van een portioneerring en leg er een gepocheerd eitje op.
- Nu nog een klein beetje vers zee zout op het eitje, en daarna nog wat zwarte peper op en rond de tartaar.