Tagliatella met spinazie-roomsaus en spekjes
Makkelijk en simpel pasta gerecht met spek, maar kan je ook vervangen door bijvoorbeeld zalm.
Totale tijd:
15 minutes + 20 minutes
Kookmethode:
Bakken, Koken
Ingrediënten voor 4 personen 4 personen
- tagliatelle pasta
- spinazie vers
- crème fraîche
- knoflook
- ui
- tomaat
- spekjes
- (tuin)kruiden (tijm, rozemarijn, dille etc.) of groentebouillon blokje
Bereiding
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de ui en knoflook en bak deze samen met de spekjes.
- Was de spinazie grondig, laat goed uitlekken omdat er veel vocht uitkomt!
- Bak de spinazie mee.
- Snijd ondertussen de tomaat. Als de spinazie voldoende geslonken is, bak dan de tomaat mee.
- Voeg Crème fraiche toe (hoeveelheid naar wens).
- Voeg als laatste de kruiden toe en laat het geheel nog even doorsudderen.
Tip: in plaats van de spekjes, of voor erbij, is een lekkere zalmmoot!