Côte de boeuf
Côte de Boeuf is een dik stuk ribeye met nog een stuk bot eraan. Het enige wat je hiermee moet doen is perfect grillen.Tegenwoordig is dit de manier hoe ik het liefst mijn ribeye maak, op een loeihete gietijzeren plaat.
Het maakt niet echt uit wat voor stuk rundvlees je hebt, of het nou ribeye, entrecote, bavette, ossenhaas of iets anders is. De gietijzeren plaat zorgt ervoor dat je een supermooie karamellisatie krijgt. Eerst bak ik hem heet en snel aan beiden kanten aan en daarna laat ik hem nog indirect doorgaren tot hij op de perfecte temperatuur is.
Oosterse spareribs
Ribs doen het altijd goed. Als je ze goed bereidt, hebben ze die lekkere BBQ smaak en vallen ze makkelijk van het bot af terwijl ze toch nog wel een beetje een bite hebben.
Deze variant is oosters, met een lekkere saus op basis van sojasaus, ketjap, citroengras en een rood pepertje voor de kick.
Basic pulled pork
Dit is de makkelijkste pulled pork die je kan maken, maar o wat is ie toch lekker :-). Er zijn veel varianten van pulled pork, waarbij je hem lang moet marineren, of zelfs injecteren met pekel. Dit zijn vaak recepten die ze op BBQ wedstrijden gebruiken. Deze variant is de makkelijkste van allemaal maar is nog steeds echt ongelooflijk lekker.
Spaghetti alla carbonara
Spaghetti alla carbonara is misschien wel het lekkerste wat je met je eigengemaakte pancetta kan maken. Zorg dat je goede ingrediënten gebruikt, want dat maakt of breekt het recept. Dus goede pancetta en goede kaas! Het beste kun je naar een Italiaanse speciaalzaak gaan en daar goede pecorino halen. En nee, er zit geen room in :-).
Snelle tomatensoep
Dit is een snelle versie van de classic tomatensoep. Gewoon voor doordeweeks. Het is in 15 minuutjes klaar en met een geroosterd broodje erbij erg lekker. Kan ook prima vegetarisch, vervang dan de spekjes door bijvoorbeeld zwarte olijven of zongedroogde tomaten.
Coppa di Parma finocchio
Coppa di Parma met venkel is een heerlijke en onze favoriete variant op de traditionele coppa.
Coppa di Parma traditionale
Coppa di Parma, ook wel gewoon “capocollo” genoemd is een Italiaanse rauwe ham gemaakt van de procureur (uitgebeende varkensnek), zoals de naam “capo” (kop) “collo” (nek) al verklapt.
Er zijn veel verschillende soorten coppa’s, maar in allemaal gaat eigenlijk wel wijn en knoflook. In Calabrië maken ze hem met rode peper in andere delen weer met venkel. Dit is de traditionale versie met nootmuskaat, kaneel en jeneverbessen.
Huisgemaakte pancetta
Pancetta is een traditionele rauwe speksoort gemaakt van de buik (uitgebeende varkensbuik zonder zwoerd) uit Italië en is bekend vanwege zijn witte edelschimmel en aromatische mantel.
Oosterse kippensoep
Een lekker warme soep, waar je een opkomende verkoudheid geheid mee om zeep helpt! Maar ook als je niet verkouden bent is deze erg lekker.
Terwijl de soep opstaat zal het hele huis al gevuld worden met een heerlijke geur waar je alvast van kan genieten. Ideaal comfort food in de winter!
Lam dansak
Als ik geen zin heb om te koken en iets wil bestellen staat deze stevig op de eerste plek. We hebben een prima Indiase afhaal die snel en goede maaltijden bezorgt. Ik vind dit een van de lekkerste curries die er is: lamsvlees met linzen en dat citroensap wat je zo lekker proeft, voedzaam en ongelooflijk lekker.