Mediterraanse zeebaars uit de oven
Ondanks dat ons land aan zee ligt, staan Nederlanders niet bekend als grote viseters. Daar komt met dit recept geheid verandering in!
Ondanks dat ons land aan zee ligt, staan Nederlanders niet bekend als grote viseters. Daar komt met dit recept geheid verandering in!
We komen graag bij mijn oom en tante in Sint Pancras. Twee dingen zijn zeker: het is altijd heel erg gezellig en we krijgen super lekker eten.
Deze keer hadden ze het ‘simpel gehouden’, maar sinds ik deze sliptongen heb gegeten wil ik echt niet anders meer.
Deze pasta is een van onze lievelingsgerechten. Hij is simpel te maken en erg lekker. De smaak van de coquilles is heel zacht en delicaat. Door de peper krijgt het gerecht nog een ‘punch’.
Siracusa, Sicilië. Het is zondag en verlaten, een beetje teleurgesteld lopen we terug naar de auto. Op een hoek zien we een klein restaurant met terras met uitzicht op de zee. TL-verlichting, plastic tafels, Italiaanse families… dat moet goed zijn…
De ober komt: “Pronto?”, “Sì, le vongóle per favore”, maar hij kijkt me aan of ik Chinees praat.. dus ik wijs het aan: “vongóle”, hij: “Ah! Vóngole! Sì!”.
Even later komt de pasta, simpel, pure smaken, het ziltige van de zee, de knoflook, het pepertje, wijntje erbij, uitzicht op zee… de hele dag was weer goed, en als ik nog niet verliefd was op dit recept was ik het nu wel.
Tom Kha Thale, een overheerlijke Thaise soep. Geïnspireerd door Tom Kha Kai, maar dan niet met kip, maar met paddenstoelen en vis. Kan ook goed vega!
Op de zaak hebben we een chatkanaal waarin we recepten delen. Mijn collega Laila, met Tunesische roots, kwam met dit recept. Het is meteen een van mijn all-time favoriete broodjes geworden.
Het bestaat eigenlijk uit 6 onderdelen die allemaal eenvoudig en snel te maken zijn, maar bomvol smaak zitten. Eerst een lekker rustiek stokbrood, dan een pittige tomatensaus, een groentesalsa, een pickle en tot slot gegrilde tonijn en een eitje. Het komt allemaal samen tot een waar feestje.
Gepekelde en gerookte zalm van de BBQ, veel beter wordt het niet. Ook zeer geschikt voor een kerstdiner!
We kennen natuurlijk allemaal de klassieke lasagne met tomatensaus, maar deze variant met gamba’s en pesto is ook erg lekker!
Een risotto geboren uit de ingrediënten die we toevallig nog hadden liggen, maar dat proef je er niet aan af!
Gestoomde tongfilets met gebakken groente en aardappeltjes uit de oven.
Dit recept van Jami Oliver eet iedereen zijn vingers bij op.