Brioche broodjes
Een aantal jaar geleden waren we op vakantie in Puglia en ondanks dat het al september was, hadden we heel warm weer. In het prachtige stadje Trani ontdekte we een koffietentje waar we konden ontbijten met een briochebroodje met yoghurtijs. Geloof me, een beter ontbijt kun je je niet wensen in de hitte! Maar deze briochebroodjes kun je ook prima hartig beleggen of als voorgerechtje besmeren met wat roomboter.
Pluis dressing
Deze saladedressing heet “Pluis dressing” omdat het recept bedacht is door onze tante Pluis. Gelukkig wilde ze het recept met ons delen, want deze dressing is superlekker bij bijna elke salade! Je kan hem goed bewaren in de koelkast, dus maak gerust een flinke hoeveelheid. Haal hem minstens een half uur voor je hem wilt eten uit de koelkast, want de dressing stolt door de kou.
Venkelbrood
Podere Cerala, Toscane. We krijgen een potje venkelzaad uit eigen tuin mee. Een week later bij een volgende accomodatie maken we dit brood in hun houtoven. De eigenaren zijn lyrics, zulk lekker brood hadden ze nog nooit gegegeten!
Gin Tonic Sevilla
Een heerlijk zomerse gin tonic, de Sevilla en Mediterranean tonic maken een mooie zoete combinatie.
Yuzu-mascarpone ijs
Onlangs waren we uit eten bij Yamazato, een restaurant met een Michelin-ster in hotel Okura in Amsterdam. Als toetje kregen we onder andere yuzu-mascarpone ijs. Dat was zó lekker, dat moest ik thuis zelf proberen na te maken. Ik moet zeggen: dat is met dit recept behoorlijk goed gelukt!
Rotivellen
Eerlijk gezegd hoop ik meestal verse vellen, dat is minder werk, maar zelf gemaakte zijn wel heel erg lekker!
Gepocheerd ei
Er zijn redelijk wat manieren om gepocheerde eieren te maken, dit vind ik de makkelijkste.
Mijn naam is hazenpeper
Klassieker: heerlijk gemarineerde hazenpeper (van de bout) in rodewijn.