Chickenwrap met honingmosterdsaus (a.k.a.Tsjikkiewep)
Toen mijn zusjes nog echt kleine zusjes waren en ze nog niet alles goed uit konden spreken heette dit ‘tsjikkiewep’. Dat is er nooit meer uit gegaan. Tsjikkiewep.
Toen mijn zusjes nog echt kleine zusjes waren en ze nog niet alles goed uit konden spreken heette dit ‘tsjikkiewep’. Dat is er nooit meer uit gegaan. Tsjikkiewep.
Een risotto geboren uit de ingrediënten die we toevallig nog hadden liggen, maar dat proef je er niet aan af!
Ik houd erg van een gebakken ei, meestal op zondagochtend of in het weekend bij de lunch. Elke keer maken we hem weer anders, afhankelijk van wat we in huis hebben. Dit is het basisrecept waar het allemaal mee begint.
Zomers weer, lekker roseetje, maaltijdsalade met gerookte kip en zongedroogde tomaatjes…Alles was al goed, maar nu nog nét even beter.
Deze salade is erg lekker door de mix van zoete en pittige ingrediënten. De salade is lekker als voorgerecht of voor erbij, maar met bijvoorbeeld gebakken aardappelen met rozemarijn en citroen ook prima te doen als hoofdgerecht.
Zuurkool vond ik vroeger nooit lekker, maar nu is het één van mijn lievelingsgerechten! Dit recept is meesterlijk. Dit is een leuke afwisseling en iets anders dan je normaal vindt met jeneverbessen, maar natuurlijk erg lekker!
Gestoomde tongfilets met gebakken groente en aardappeltjes uit de oven.
Toen ik vroeger jarig was, mocht ik altijd twee taarten uitkiezen die mijn moeder dan ging bakken. Die keuze was altijd hetzelfde en altijd makkelijk én moeilijk… Het was appeltaart en iets anders… Dit is die appeltaart.
Dit is het recept waar ik mijn vrouw mee verleid heb.
Ik woonde met twee vrienden samen, zij was een goede vriendin van een huisgenoot en kwam bij ons eten. Aangezien ik haar inmiddels ook kende en mijn huisgenoot wat later zou zijn, heb ik haar van het station opgehaald. We hebben samen boodschappen gedaan en ’s avonds heb ik deze curry gemaakt.
Die avond zou heel gezellig worden en we hebben elkaar sindsdien elke week gezien. We zijn inmiddels in 2021 alweer 12,5 jaar samen. Dus komt er een potentiële vlam eten…
We hadden een mooie riesling en het was zomer, “wat zullen we er eens bij eten”? Coc au Riesling natuurlijk! Een gerecht wat makkelijk in de zomer past met de kip en frisse riesling saus.
Dit is ons heerlijke braadworst recept. Hij is niet teveel gekruid waardoor hij eigenlijk overal wel goed bijpast, zoals bij de bloemkool, maar ook gewoon lekker op de BBQ.
Een cocktail die heel lekker bij Indiaas eten past door de kardemom en munt!
Deze cocktail wordt extra lekker door de gin te infuseren met een beetje kardemom, dit geeft een hele lekkere diepgang die perfect past bij bijvoorbeeld Indiaas eten. Het is echt de moeite waard om het te proberen.
In dit recept infuseren we een hele fles gin, maar je kan dit ook gerust maken met minder gin, het is dan gewoon iets sneller klaar!