Huisgemaakte pancetta
Pancetta is een traditionele rauwe speksoort gemaakt van de buik (uitgebeende varkensbuik zonder zwoerd) uit Italië en is bekend vanwege zijn witte edelschimmel en aromatische mantel.
Pancetta is een traditionele rauwe speksoort gemaakt van de buik (uitgebeende varkensbuik zonder zwoerd) uit Italië en is bekend vanwege zijn witte edelschimmel en aromatische mantel.
Een lekker warme soep, waar je een opkomende verkoudheid geheid mee om zeep helpt! Maar ook als je niet verkouden bent is deze erg lekker.
Terwijl de soep opstaat zal het hele huis al gevuld worden met een heerlijke geur waar je alvast van kan genieten. Ideaal comfort food in de winter!
Als ik geen zin heb om te koken en iets wil bestellen staat deze stevig op de eerste plek. We hebben een prima Indiase afhaal die snel en goede maaltijden bezorgt. Ik vind dit een van de lekkerste curries die er is: lamsvlees met linzen en dat citroensap wat je zo lekker proeft, voedzaam en ongelooflijk lekker.
Alweer bijna 10 jaar geleden heb ik bij Martijn Schimmel van Vuur&Rook een workshop worst maken gevolgd. Hier leerden we een hele varkensschouder uitbenen en er vervolgens verse worst van te maken.
Halverwege ging buiten de BBQ aan en ging er een stuk van de schouder op, de borstlap, samen met de eerste worsten. Dat aten we op een broodje en we waren meteen verkocht.
De heerlijke volle smaak van die sappige worsten zorgde ervoor dat ik sinds die tijd nooit meer worsten in de winkel heb gekocht. Je kan worsten prima invriezen, dus ik maak tegenwoordig ongeveer 2 keer per jaar een batch zodat ik altijd wel wat worsten in de vriezer heb liggen.
Dit recept van kip met venkel en amandelen stamt uit de veertiende eeuw. Het is het oudst bekende recept om kip klaar te maken en is een aantal eeuwen het favoriete kiprecept in Italië geweest. Tegenwoordig wordt het niet veel meer gemaakt, waarschijnlijk omdat amandelen minder gebruikt worden, maar dat is zonde want het is echt een enorm lekker recept.
Natuurlijk kun je deze gazpacho ook met verse kersen maken, maar geloof me, met diepvrieskersen is dit gerecht echt fantastisch op een snikhete zomerdag.
Bloem, gist en zout, water en een beetje olie, meer heb je niet nodig voor een super lekker pizza deeg.
Venkel en sinaasappel is de perfecte combinatie voor een zomerse salade, maar hij kan ook heel goed bij de Gerookte zalm met citroen en sinaasappel van de BBQ.
Een van de lekkerste risotto’s hadden ze bij La Locanda in Heiloo, waar ze met een hele parmezaan aan je tafel kwamen en daar je truffelrisotto doorheen schepten. De kaas smolt door de warme risotto en met een grote lepel schepten ze vervolgens de ristto weer op je bord, vergezeld met hele grote krullen warme parmezaan… Helaas bestaat dit restaurant niet meer. Mocht je een hele parmezaan hebben liggen… dan weet je hoe je hem moet serveren ;-).
We kennen natuurlijk allemaal de klassieke lasagne met tomatensaus, maar deze variant met gamba’s en pesto is ook erg lekker!
Het pizza bodem recept zoals Julia dat tijdens de masterclass in MasterChef Australia liet zien.
Pesto maken hoeft niet moeilijk te zijn of lang te duren, in 5 minuten maak je super lekkere pesto!