Sweet & Smokey Barbecuesaus
Veel lekkerder dan uit de winkel en in een halfuurtje gemaakt. Nadat je het een keer geproefd hebt, haal je het nooit meer in de supermarkt.
Italiaanse venkel worst
Dit recept heb ik gekregen van mijn Siciliaanse vriend Antonio en is zoals zij hem in Sicilië maken.
Een paar van deze worsten heb ik aan mijn slager gegeven en hij heeft ze meegenomen op wintersport. Toen hij terugkwam, wilde hij graag het recept hebben zodat hij ze in de winkel kon leggen :-).
Chorizo salsa burgers
Op het moment van schrijven misschien wel mijn favoriete burger. Verse chorizo burgers met tomaten koriander salsa.
Garnalen en avocado met een ouderwetse Marie Rose saus
Dit recept van Jami Oliver eet iedereen zijn vingers bij op.
Tagliatella met spinazie-roomsaus en spekjes
Makkelijk en simpel pasta gerecht met spek, maar kan je ook vervangen door bijvoorbeeld zalm.
Tomaten-cremesoep
Lekkere italiaanse tomaten cremesoep met uiteraard wijn, maar ook wat cognac en franse kruiden.
Rode wijn stoofpot
Waarschuwing: Dit is een gevaarlijk gerecht. Pas dus op dat je niet 2 ovenwanten achter elkaar verbrand of een flesje olie uit je kruidenkast laat vallen waardoor je bord (dat het flesje opving) doormidden breekt….
Hertenbiefstukjes met eekhoorntjesbrood
Afgelopen weekend was ik met Jenny uit eten in Haarlem. Als hoofdgerecht kregen we hertenbiefstuk met eekhoorntjesbroodsaus (“Entrecotes de cerf aux cepes”), erg lekker en ik hoop dat dit enigzins in de buurt komt.
Stoofpot met sperziebonen en olijven
Een lekkere herfst stoofpot die ik voor voor de familie op mijn verjaardag heb gemaakt.
Lamskoteletjes met gevulde tomaat
Lamskoteletjes in de oven met verschillende chunky groente en tomaten gevuld met mozzarella.