Snelle pulled pork
Als je niet zoveel tijd hebt is dit een (bijna) net zo lekkere versie als de 8 uur variant en is in 3 uurtjes al klaar.
Als je niet zoveel tijd hebt is dit een (bijna) net zo lekkere versie als de 8 uur variant en is in 3 uurtjes al klaar.
Na alle manieren geprobeerd te hebben bereid ik kip van de BBQ bijna nooit meer anders dan zo. Ik vlinder hem en rooster hem direct boven het vuur, daardoor krijgt hij echt die BBQ grillsmaak. Door de kip te vlinderen wordt hij overal gelijk gaar en blijft hij overal sappig. Best. Chicken. Ever.
Hamburger! The cornerstone of any nutritious breakfast! Deze heet niet voor niets pittig, een smerig lekkere, sappige kipburger met de kick van rode peper en harissa. Niet te versmaden…
Zoveel wegen als er zijn naar Rome, zoveel versies nasi goreng zijn er. Dit is mijn simpele maar erg lekkere versie.
Deze pasta is een van onze lievelingsgerechten. Hij is simpel te maken en erg lekker. De smaak van de coquilles is heel zacht en delicaat. Door de peper krijgt het gerecht nog een ‘punch’.
Siracusa, Sicilië. Het is zondag en verlaten, een beetje teleurgesteld lopen we terug naar de auto. Op een hoek zien we een klein restaurant met terras met uitzicht op de zee. TL-verlichting, plastic tafels, Italiaanse families… dat moet goed zijn…
De ober komt: “Pronto?”, “Sì, le vongóle per favore”, maar hij kijkt me aan of ik Chinees praat.. dus ik wijs het aan: “vongóle”, hij: “Ah! Vóngole! Sì!”.
Even later komt de pasta, simpel, pure smaken, het ziltige van de zee, de knoflook, het pepertje, wijntje erbij, uitzicht op zee… de hele dag was weer goed, en als ik nog niet verliefd was op dit recept was ik het nu wel.
Toen we bij de Lindenhoff aan het shoppen waren en een heel gesprek hadden met de slager had hij het over ribvingers, dat dat zo lekker was. De avond ervoor marineren in een oosterse marinade en dan lekker op de bbq was zijn advies. Dit is mijn versie.
Laat je niet verblinden door de simpelheid, met goede olijfolie is dit erg lekker!
Als ik hét familie recept moet aanwijzen, is het deze wel. Het handgeschreven recept is ouder dan ik ben, en of mijn moeder of mijn opa hem maakt, dit is altijd zó lekker.
Dit is eigenlijk de varkensvariant van een wagyu bavette. Het stond al een tijdje op mijn lijstje om te maken en toen ik het tegenkwam, kon ik het niet laten liggen. De combinatie van het vettige sappige vlees met de oosterse smaken gaan zo goed samen, niet normaal lekker.
Heerlijke vegetarische risotto die ook bij (kleine) kinderen goed in de smaak valt!