Mijn naam is hazenpeper
Klassieker: heerlijk gemarineerde hazenpeper (van de bout) in rodewijn.
Warme worst
Ik was samen met mijn vader, broertje Bas en vrouwlief lekkere Appel Calvados Worst aan het maken en we hadden nog wat vlees over. Hiermee wilden we iets nieuws maken… Bas kwam met het idee dat hij iets met kaneel wilde…Dat leek mij een goed idee, dus dook ik de apothekers kast in en zocht wat warme kruiden om er iets lekkers van te maken.
Knoflook moet er zeker in…, ja, daar waren we het allemaal over eens, en dat mag je “best proeven”. Venkel, altijd lekker, kaneel natuurlijk, dat moest wel “doorkomen”. Kruidnagel en piment ook, maar “voorzichtig!” want anders proef je niks anders meer…Beetje voor beetje begon het recept vorm te krijgen.
Toen we uiteindelijk een klein hamburgertje voorproefden waren we het unaniem eens. Dit was een heel erg lekkere worst en er hoefde niks meer aan veranderd te worden. Een zeer geslaagde impro-worst!
Rijst pannetje met worst en venkel
Het was een mooie dag, dus ideaal om de dutch oven te gebruiken en lekker met zijn allen buiten te zitten en te koken.
Sweet & Smokey Barbecuesaus
Veel lekkerder dan uit de winkel en in een halfuurtje gemaakt. Nadat je het een keer geproefd hebt, haal je het nooit meer in de supermarkt.
Kruidenboter
Er zijn heel veel verschillende variaties mogelijk, maar dit is een hele simpele en erg lekkere basis variant.
Indonesisch buikspek van de BBQ
Rick heeft het altijd over zijn buikspek, dus dat moesten we een keer maken, ik snap waarom hij het er altijd over heeft ;-).
Chorizo salsa burgers
Op het moment van schrijven misschien wel mijn favoriete burger. Verse chorizo burgers met tomaten koriander salsa.