Linguine all'Amatriciana
We kwamen aan in Toscane, de eerste dag van onze vakantie, bij een ‘agriturismo’. ’s Avonds schoven we aan voor een maal en kregen een bord linguine all’Amatriciana voorgeschoteld met heerlijke peperolie eroverheen. Dit is pasta ten top, simpel, maar zo ongelofelijk lekker… dit is meteen één van mijn 3 lievelingspasta’s geworden.
Labneh met olijven, noten en citroen
Dit recept heb ik van een Israëlische collega gekregen. De zelf gemaakte ‘labneh’ (hangop) van geit- en koeienyoghurt met de nootjes, olijven en frisheid van de citroen gaan echt zo goed samen.
Haxe van de BBQ
Langzaam gegaarde haxe van de BBQ, rook, krokant korstje, zacht, sappig, beetje vettig vlees… wat wil je nog meer.
Chipotle worst
Deze worst heb ik gemaakt voor de familiereünie. Als zelfs ‘vegetariërs’ terugkomen voor nóg een worstje… dan weet je dat hij lekker is.
Ravioli met paddenstoelen
Mijn beste vriend kwam bij ons eten, zijn vrouw zat in het buitenland en we hadden zin om te koken. Ravioli moest het worden! Uiteindelijk zijn we op dit recept gekomen, ravioli met verschillende soorten paddenstoelen en kaas. Het romige van de kaas tegen het frisje van de citroen, met de hartigheid van de paddenstoelen, het klopt helemaal.
Coppa di Alckmaer
De nieuwste coppa. Deze maakte ik samen met mijn pa, zijn buurman Bas en Marcel. Van tevoren had ik al bedacht dat ik deze keer iets anders wilde doen dan gebruikelijk. Ik wilde iets met bourbon, dus ik trok mijn kruidenkast open en dit is wat ik ervan gemaakt heb.
Boterkip
De énige echte boterkip… dit recept is simpelweg gewoon een 10/10… dit móét je maken.
Dit recept heb ik gekregen van een Indiase collega, hij was zijn theemok kwijt en stuurde een berichtje rond: ‘Wie mijn mok vindt, krijgt het Butter Chicken recept van mijn oma.’. Dus ik meteen zoeken, gevonden, en na een half jaar leuren kreeg ik eindelijk het recept. Maar man o man, wat was dat het wachten waard.
Chicken tikka
Chicken Tikka is gegrilde en gemarineerde kip zoals ze dat in India in een tandoor doen. Als je dit ooit gegeten hebt, wil je je kip niet anders meer…