Haxe van de BBQ
Langzaam gegaarde haxe van de BBQ, rook, krokant korstje, zacht, sappig, beetje vettig vlees… wat wil je nog meer.
Langzaam gegaarde haxe van de BBQ, rook, krokant korstje, zacht, sappig, beetje vettig vlees… wat wil je nog meer.
Deze worst heb ik gemaakt voor de familiereünie. Als zelfs ‘vegetariërs’ terugkomen voor nóg een worstje… dan weet je dat hij lekker is.
Mexicaanse Mojito van mijn Mexicaanse collega Daniela. De lekkerste Mojito die ik ooit gedronken heb. Lekker weertje, de pizzaoven staat aan, ik ben pizza’s aan het maken en zij is de Mojito’s aan het maken… Life’s good!
Dat randje zout op het glas moet je trouwens echt niet overslaan, dat geeft zo’n lekkere balans als je een slok neemt!
Lekkere pizza met zongedroogde tomaat, champignons en olijven.
In Italië hebben ze de ‘Associatie van de échte Napolitaanse pizza’. Iedereen die ’echte’ Napolitaanse pizza wil maken, moet aan een heleboel regels voldoen, waaronder precies het recept voor het deeg navolgen. Dat is dit recept en ook meteen het beste recept. Maak het deeg 24 uur voor je de pizza gaat bakken.
Pizza met rode peper is al zo lekker en dan nog de venkelsalami die goed doorkomt en het kappertje voor de balans. Topper!
De lekkerste citroensorbet die er is… punt.
Het kleine beetje zout klopt echt en het zijn echt een paar korreltjes. Een klein beetje zout goes a long way! Doe dit met mate en op smaak en je hebt het lekkerste citroenijs ooit.
Mijn beste vriend kwam bij ons eten, zijn vrouw zat in het buitenland en we hadden zin om te koken. Ravioli moest het worden! Uiteindelijk zijn we op dit recept gekomen, ravioli met verschillende soorten paddenstoelen en kaas. Het romige van de kaas tegen het frisje van de citroen, met de hartigheid van de paddenstoelen, het klopt helemaal.
De nieuwste coppa. Deze maakte ik samen met mijn pa, zijn buurman Bas en Marcel. Van tevoren had ik al bedacht dat ik deze keer iets anders wilde doen dan gebruikelijk. Ik wilde iets met bourbon, dus ik trok mijn kruidenkast open en dit is wat ik ervan gemaakt heb.
De énige echte boterkip… dit recept is simpelweg gewoon een 10/10… dit móét je maken.
Dit recept heb ik gekregen van een Indiase collega, hij was zijn theemok kwijt en stuurde een berichtje rond: ‘Wie mijn mok vindt, krijgt het Butter Chicken recept van mijn oma.’. Dus ik meteen zoeken, gevonden, en na een half jaar leuren kreeg ik eindelijk het recept. Maar man o man, wat was dat het wachten waard.
Chicken Tikka is gegrilde en gemarineerde kip zoals ze dat in India in een tandoor doen. Als je dit ooit gegeten hebt, wil je je kip niet anders meer…