Zuurdesembrood
Hoewel de wereld behoorlijk op zijn kop werd gezet door het coronavirus, zijn er ook voordelen aan elke dag thuis moeten werken. Je eigen verse zuurdesembrood kunnen bakken is zo’n voordeel. Begin een dag van tevoren wel ’s ochtends, want het kost best wat tijd om te maken.
Zuurdesem starter
Er zijn veel verschillende soorten zuurdesem starter, dit is er een op basis van roggemeel en dat heeft mijn voorkeur. Rogge is namelijk iets vergevingsgezinder dan gewone bloem en hierdoor perfect voor een starter aangezien je hem heus wel een keer gaat vergeten te voeden… maar dat doen wij natuurlijk nooooiitt…. ;-).
Het enige echte Napolitaans Pizza Deeg - 24 uurs
In Italië hebben ze de ‘Associatie van de échte Napolitaanse pizza’. Iedereen die ‘echte’ Napolitaanse pizza wil maken, moet aan een heleboel regels voldoen, waaronder precies het recept voor het deeg navolgen. Dat is dit recept en ook meteen het beste recept. Maak het deeg 24 uur voor je de pizza gaat bakken.
Ravioli met paddenstoelen
Mijn beste vriend kwam bij ons eten, zijn vrouw zat in het buitenland en we hadden zin om te koken. Ravioli moest het worden! Uiteindelijk zijn we op dit recept gekomen, ravioli met verschillende soorten paddenstoelen en kaas. Het romige van de kaas tegen het frisje van de citroen, met de hartigheid van de paddenstoelen, het klopt helemaal.
Het enige echte Napolitaans Pizza Deeg - 8 uurs
In Italië hebben ze de ‘Associatie van de échte Napolitaanse pizza’. Iedereen die ‘echte’ Napolitaanse pizza wilt maken, moet aan een heleboel regels voldoen, waaronder precies het recept voor het deeg navolgen. Dat is dit recept en ook meteen het beste recept. Maak het deeg 24 uur voor je de pizza gaat bakken.
Pollo affinocchiato (kip met venkel en amandelen)
Dit recept van kip met venkel en amandelen stamt uit de veertiende eeuw. Het is het oudst bekende recept om kip klaar te maken en is een aantal eeuwen het favoriete kiprecept in Italië geweest. Tegenwoordig wordt het niet veel meer gemaakt, waarschijnlijk omdat amandelen minder gebruikt worden, maar dat is zonde want het is echt een enorm lekker recept.
Pizza deeg ala Gino
Bloem, gist en zout, water en een beetje olie, meer heb je niet nodig voor een super lekker pizza deeg.
Lasagne uit de zee
We kennen natuurlijk allemaal de klassieke lasagne met tomatensaus, maar deze variant met gamba’s en pesto is ook erg lekker!
Pizza deeg ala Masterchef
Het pizza bodem recept zoals Julia dat tijdens de masterclass in MasterChef Australia liet zien.
Dé appeltaart
Toen ik vroeger jarig was, mocht ik altijd twee taarten uitkiezen die mijn moeder dan ging bakken. Die keuze was altijd hetzelfde en altijd makkelijk én moeilijk… Het was appeltaart en iets anders… Dit is die appeltaart.
Nigella's crunchy bars
Deze zoet, zout, hartige chocolade repen zijn zo goddelijk dat we onszelf hier standaard misselijk aan eten.