Zoetzure komkommer
Dit simpele bijgerecht is een gevalletje ‘altijd goed’ bij elk Aziatisch gerecht.
Griesmeelpudding
Dit is echt jeugdsentiment: zondags bij mijn opa en oma eten en dan stond het pannetje griesmeelpudding al buiten af te koelen. Mijn opa keek dan altijd al met een smulgezicht of ik het doorhad…
Snelle pulled pork
Als je niet zoveel tijd hebt is dit een (bijna) net zo lekkere versie als de 8 uur variant en is in 3 uurtjes al klaar.
Gevlinderde kip
Na alle manieren geprobeerd te hebben bereid ik kip van de BBQ bijna nooit meer anders dan zo. Ik vlinder hem en rooster hem direct boven het vuur, daardoor krijgt hij echt die BBQ grillsmaak. Door de kip te vlinderen wordt hij overal gelijk gaar en blijft hij overal sappig. Best. Chicken. Ever.
Pittige kipburger
Hamburger! The cornerstone of any nutritious breakfast! Deze heet niet voor niets pittig, een smerig lekkere, sappige kipburger met de kick van rode peper en harissa. Niet te versmaden…
Nasi goreng
Zoveel wegen als er zijn naar Rome, zoveel versies nasi goreng zijn er. Dit is mijn simpele maar erg lekkere versie.
Orecchiette met coquilles
Deze pasta is een van onze lievelingsgerechten. Hij is simpel te maken en erg lekker. De smaak van de coquilles is heel zacht en delicaat. Door de peper krijgt het gerecht nog een ‘punch’.
Spaghetti alle vongole
Siracusa, Sicilië. Het is zondag en verlaten, een beetje teleurgesteld lopen we terug naar de auto. Op een hoek zien we een klein restaurant met terras met uitzicht op de zee. TL-verlichting, plastic tafels, Italiaanse families… dat moet goed zijn…
De ober komt: “Pronto?”, “Sì, le vongóle per favore”, maar hij kijkt me aan of ik Chinees praat.. dus ik wijs het aan: “vongóle”, hij: “Ah! Vóngole! Sì!”.
Even later komt de pasta, simpel, pure smaken, het ziltige van de zee, de knoflook, het pepertje, wijntje erbij, uitzicht op zee… de hele dag was weer goed, en als ik nog niet verliefd was op dit recept was ik het nu wel.
Groenten uit de oven
Dit is een van onze go-to groentegerechten bij BBQ. Heel simpel, maar o zo lekker.
Rib Vingers
Toen we bij de Lindenhoff aan het shoppen waren en een heel gesprek hadden met de slager had hij het over ribvingers, dat dat zo lekker was. De avond ervoor marineren in een oosterse marinade en dan lekker op de bbq was zijn advies. Dit is mijn versie.
Spaghetti Aglio e Olio
Laat je niet verblinden door de simpelheid, met goede olijfolie is dit erg lekker!