Kip Marengo
Als ik hét familie recept moet aanwijzen, is het deze wel. Het handgeschreven recept is ouder dan ik ben, en of mijn moeder of mijn opa hem maakt, dit is altijd zó lekker.
Aardbei Brie Salade
Aardbeien zijn één van mijn lievelingsvruchten en ik eet ze dan ook graag als ze in de zomer op hun best zijn. De combinatie met de brie, walnoten en de dressing maakt de salade erg geschikt voor een mooie zomerse dag.
Bapao met Iberico Secreto
Dit is eigenlijk de varkensvariant van een wagyu bavette. Het stond al een tijdje op mijn lijstje om te maken en toen ik het tegenkwam, kon ik het niet laten liggen. De combinatie van het vettige sappige vlees met de oosterse smaken gaan zo goed samen, niet normaal lekker.
Risotto met tomatensaus en mozzarella
Heerlijke vegetarische risotto die ook bij (kleine) kinderen goed in de smaak valt!
Rendang van de BBQ
Dit is de rendang van Huub die hij met PitmasterX maakte. Een klassieke curry uit de Indonesische keuken, maar dan met een BBQ twist.
Door het vlees eerst op de BBQ te roken en vervolgens te grillen krijg je een hele mooie diepe smaak in de rendang. Maar als je geen zin hebt om het op de BBQ te doen, kan je het vlees ook bakken in de pan en vervolgens in de oven laten garen.
Tom Kha Thale
Tom Kha Thale, een overheerlijke Thaise soep. Geïnspireerd door Tom Kha Kai, maar dan niet met kip, maar met paddenstoelen en vis. Kan ook goed vega!
Linguine all'Amatriciana
We kwamen aan in Toscane, de eerste dag van onze vakantie, bij een ‘agriturismo’. ’s Avonds schoven we aan voor een maal en kregen een bord linguine all’Amatriciana voorgeschoteld met heerlijke peperolie eroverheen. Dit is pasta ten top, simpel, maar zo ongelofelijk lekker… dit is meteen één van mijn 3 lievelingspasta’s geworden.
Labneh met olijven, noten en citroen
Dit recept heb ik van een Israëlische collega gekregen. De zelf gemaakte ‘labneh’ (hangop) van geit- en koeienyoghurt met de nootjes, olijven en frisheid van de citroen gaan echt zo goed samen.
Zuurdesembrood
Hoewel de wereld behoorlijk op zijn kop werd gezet door het coronavirus, zijn er ook voordelen aan elke dag thuis moeten werken. Je eigen verse zuurdesembrood kunnen bakken is zo’n voordeel. Begin een dag van tevoren wel ’s ochtends, want het kost best wat tijd om te maken.
Zuurdesem starter
Er zijn veel verschillende soorten zuurdesem starter, dit is er een op basis van roggemeel en dat heeft mijn voorkeur. Rogge is namelijk iets vergevingsgezinder dan gewone bloem en hierdoor perfect voor een starter aangezien je hem heus wel een keer gaat vergeten te voeden… maar dat doen wij natuurlijk nooooiitt…. ;-).