Chimichurri
Een klassieke Argentijnse saus, heerlijk voor op een steak. Laat hem een paar uur staan voordat je hem gebruikt zodat alle smaken mooi kunnen mengen.
Een klassieke Argentijnse saus, heerlijk voor op een steak. Laat hem een paar uur staan voordat je hem gebruikt zodat alle smaken mooi kunnen mengen.
Deze cocktail leerde ik kennen in een bar in de Reguliersdwarsstraat op een vrijdagmiddagborrel. Dat was een hele mooie avond en uiteindelijk ben ik in Amsterdam blijven slapen. Ik was alleen even vergeten dat ik de volgende ochtend nog golfles had en daar dus te laat voor thuis zou komen… Het is een lekker hartige en beetje bittere cocktail, erg gevaarlijk…
Draadjesvlees is wat mij betreft het ultieme herfstgerecht. Laat het buiten maar waaien en regenen, met een hete pan uit de oven en een goed glas rode wijn erbij merk je daar helemaal niks van.
Dit is echt een perfect gerecht voor een doordeweekse avond: gezond, kleurrijk, makkelijk te bereiden en toch vol smaak. Zoet, zout, pittig, romig… er komt van alles in terug.
Deze risotto heb ik een keer voor een groep vriendinnen gemaakt. Dat viel zo in de smaak dat er zelfs verzoekjes kwamen om het recept op de site te zetten. Bij deze dus! Het verrassende ingrediënt in dit recept is de koffieroom. Naar mijn idee geeft het een kazige smaak. Maar je kunt natuurlijk ook slagroom of kookroom gebruiken als je dat al in huis hebt.
Mijn oom Rolph was jarig. Zijn lievelingsgin is alleen in Singapore te krijgen. Dit was mijn poging om iets lekkers te geven wat in de buurt zou komen.
De volgende dag kreeg ik een berichtje dat hij heel erg lekker was en er inderdaad op leek. Na wat proberen was dit zijn favoriete mix.
Voor de zekerheid had ik voor mezelf ook maar een flesje gehaald, deze GT geprobeerd en inderdaad.. Deze staat sindsdien standaard bij ons op de kar.
Broodje biefstuk, een simpele en lekkere manier om je biefstuk te eten, met champignons en in dit geval een bearnaise saus. Maar je kan er natuurlijk op doen wat je wilt, varieer gerust!
Een heerlijke vega risotto, het romige van de kaas met het frisje van de wijn, super!
Op zondag hadden wij in onze familie ‘de uitschuif’, dan werd de tafel uitgeschoven en kon iedereen bij mijn opa en oma eten.
Elke keer kookte mijn opa iets heerlijks en bijna altijd iets anders. Als er weer eens gevraagd werd naar het recept, werd deze dan ook uit de prullenbak gevist, want ja: “volgende keer maken we weer wat anders…”.
Een van de weinige gerechten die terugkwam, en waar iedereen altijd naar uitkeek, is deze spaghetti.
Als ik moet kiezen tussen zelfgemaakte patat en aardappelen uit de oven wordt het nog moeilijk… maar dit is wel een stuk makkelijker en met de knoflook erin zo schoftig lekker…
We komen graag bij mijn oom en tante in Sint Pancras. Twee dingen zijn zeker: het is altijd heel erg gezellig en we krijgen super lekker eten.
Deze keer hadden ze het ‘simpel gehouden’, maar sinds ik deze sliptongen heb gegeten wil ik echt niet anders meer.
Deze burger is geïnspireerd op een burgerrestaurant waar we tijdens de lunch wel eens kwamen, ‘de Mexicaan’. Hoe ze hem daar precies maakten weet ik niet meer, dat is al lang geleden, maar dit is mijn take op De Mexicaan.
De guacamole in combinatie met de frisse, maar sterke en pittige ‘Pico de Gallo’, dé Mexicaanse salsa met de kleuren van de Mexicaanse vlag, geeft een heel mooi geheel. Erg lekker met een ijskoud biertje in de zomer.