Zoetzure komkommer
Dit simpele bijgerecht is een gevalletje ‘altijd goed’ bij elk Aziatisch gerecht.
Dit simpele bijgerecht is een gevalletje ‘altijd goed’ bij elk Aziatisch gerecht.
Eerlijk is eerlijk: ik ben niet per se een groot fan van tofu. In mijn beleving is het toch vaak een beetje smakeloos goedje. Maar in dit recept maakt de tofu het juist heerlijk romig. Aanrader dus, ook voor de tofu-sceptici onder ons!
Dit is echt jeugdsentiment: zondags bij mijn opa en oma eten en dan stond het pannetje griesmeelpudding al buiten af te koelen. Mijn opa keek dan altijd al met een smulgezicht of ik het doorhad…
Dit is mijn go-to snelle vega pasta. Zo simpel, zo lekker, de kick van het pepertje, de combi van de kaas met de tomaat. Top!
Als je niet zoveel tijd hebt is dit een (bijna) net zo lekkere versie als de 8 uur variant en is in 3 uurtjes al klaar.
Na alle manieren geprobeerd te hebben bereid ik kip van de BBQ bijna nooit meer anders dan zo. Ik vlinder hem en rooster hem direct boven het vuur, daardoor krijgt hij echt die BBQ grillsmaak. Door de kip te vlinderen wordt hij overal gelijk gaar en blijft hij overal sappig. Best. Chicken. Ever.
Dit is toch wel een van mijn favoriete groenten van de BBQ: simpel, lekker en past bij een hoop gerechten.
Hamburger! The cornerstone of any nutritious breakfast! Deze heet niet voor niets pittig, een smerig lekkere, sappige kipburger met de kick van rode peper en harissa. Niet te versmaden…
Zoveel wegen als er zijn naar Rome, zoveel versies nasi goreng zijn er. Dit is mijn simpele maar erg lekkere versie.
Deze pasta is een van onze lievelingsgerechten. Hij is simpel te maken en erg lekker. De smaak van de coquilles is heel zacht en delicaat. Door de peper krijgt het gerecht nog een ‘punch’.
Siracusa, Sicilië. Het is zondag en verlaten, een beetje teleurgesteld lopen we terug naar de auto. Op een hoek zien we een klein restaurant met terras met uitzicht op de zee. TL-verlichting, plastic tafels, Italiaanse families… dat moet goed zijn…
De ober komt: “Pronto?”, “Sì, le vongóle per favore”, maar hij kijkt me aan of ik Chinees praat.. dus ik wijs het aan: “vongóle”, hij: “Ah! Vóngole! Sì!”.
Even later komt de pasta, simpel, pure smaken, het ziltige van de zee, de knoflook, het pepertje, wijntje erbij, uitzicht op zee… de hele dag was weer goed, en als ik nog niet verliefd was op dit recept was ik het nu wel.
Wat is er nou beter dan een superzacht chocoladecakeje? Mij mag je er ’s nachts voor wakker maken!