Groenten uit de oven
Dit is een van onze go-to groentegerechten bij BBQ. Heel simpel, maar o zo lekker.
Dit is een van onze go-to groentegerechten bij BBQ. Heel simpel, maar o zo lekker.
Toen we bij de Lindenhoff aan het shoppen waren en een heel gesprek hadden met de slager had hij het over ribvingers, dat dat zo lekker was. De avond ervoor marineren in een oosterse marinade en dan lekker op de bbq was zijn advies. Dit is mijn versie.
Laat je niet verblinden door de simpelheid, met goede olijfolie is dit erg lekker!
Als ik hét familie recept moet aanwijzen, is het deze wel. Het handgeschreven recept is ouder dan ik ben, en of mijn moeder of mijn opa hem maakt, dit is altijd zó lekker.
Aardbeien zijn één van mijn lievelingsvruchten en ik eet ze dan ook graag als ze in de zomer op hun best zijn. De combinatie met de brie, walnoten en de dressing maakt de salade erg geschikt voor een mooie zomerse dag.
Dit is eigenlijk de varkensvariant van een wagyu bavette. Het stond al een tijdje op mijn lijstje om te maken en toen ik het tegenkwam, kon ik het niet laten liggen. De combinatie van het vettige sappige vlees met de oosterse smaken gaan zo goed samen, niet normaal lekker.
Heerlijke vegetarische risotto die ook bij (kleine) kinderen goed in de smaak valt!
Dit is de rendang van Huub die hij met PitmasterX maakte. Een klassieke curry uit de Indonesische keuken, maar dan met een BBQ twist.
Door het vlees eerst op de BBQ te roken en vervolgens te grillen krijg je een hele mooie diepe smaak in de rendang. Maar als je geen zin hebt om het op de BBQ te doen, kan je het vlees ook bakken in de pan en vervolgens in de oven laten garen.
Tom Kha Thale, een overheerlijke Thaise soep. Geïnspireerd door Tom Kha Kai, maar dan niet met kip, maar met paddenstoelen en vis. Kan ook goed vega!
We kwamen aan in Toscane, de eerste dag van onze vakantie, bij een ‘agriturismo’. ’s Avonds schoven we aan voor een maal en kregen een bord linguine all’Amatriciana voorgeschoteld met heerlijke peperolie eroverheen. Dit is pasta ten top, simpel, maar zo ongelofelijk lekker… dit is meteen één van mijn 3 lievelingspasta’s geworden.