Pizza met blauwe kaas
Vroeger hield ik niet van blauwe kaas, dat kan ik nu niet meer begrijpen. Elke keer als we pizza maken, maken we nu in ieder geval ook deze…
Vroeger hield ik niet van blauwe kaas, dat kan ik nu niet meer begrijpen. Elke keer als we pizza maken, maken we nu in ieder geval ook deze…
Broodje biefstuk, een simpele en lekkere manier om je biefstuk te eten, met champignons en in dit geval een bearnaise saus. Maar je kan er natuurlijk op doen wat je wilt, varieer gerust!
Een heerlijke vega risotto, het romige van de kaas met het frisje van de wijn, super!
Op zondag hadden wij in onze familie ‘de uitschuif’, dan werd de tafel uitgeschoven en kon iedereen bij mijn opa en oma eten.
Elke keer kookte mijn opa iets heerlijks en bijna altijd iets anders. Als er weer eens gevraagd werd naar het recept, werd deze dan ook uit de prullenbak gevist, want ja: “volgende keer maken we weer wat anders…”.
Een van de weinige gerechten die terugkwam, en waar iedereen altijd naar uitkeek, is deze spaghetti.
Als ik moet kiezen tussen zelfgemaakte patat en aardappelen uit de oven wordt het nog moeilijk… maar dit is wel een stuk makkelijker en met de knoflook erin zo schoftig lekker…
We komen graag bij mijn oom en tante in Sint Pancras. Twee dingen zijn zeker: het is altijd heel erg gezellig en we krijgen super lekker eten.
Deze keer hadden ze het ‘simpel gehouden’, maar sinds ik deze sliptongen heb gegeten wil ik echt niet anders meer.
Deze burger is geïnspireerd op een burgerrestaurant waar we tijdens de lunch wel eens kwamen, ‘de Mexicaan’. Hoe ze hem daar precies maakten weet ik niet meer, dat is al lang geleden, maar dit is mijn take op De Mexicaan.
De guacamole in combinatie met de frisse, maar sterke en pittige ‘Pico de Gallo’, dé Mexicaanse salsa met de kleuren van de Mexicaanse vlag, geeft een heel mooi geheel. Erg lekker met een ijskoud biertje in de zomer.
Dit simpele bijgerecht is een gevalletje ‘altijd goed’ bij elk Aziatisch gerecht.
Eerlijk is eerlijk: ik ben niet per se een groot fan van tofu. In mijn beleving is het toch vaak een beetje smakeloos goedje. Maar in dit recept maakt de tofu het juist heerlijk romig. Aanrader dus, ook voor de tofu-sceptici onder ons!
Dit is echt jeugdsentiment: zondags bij mijn opa en oma eten en dan stond het pannetje griesmeelpudding al buiten af te koelen. Mijn opa keek dan altijd al met een smulgezicht of ik het doorhad…
Dit is mijn go-to snelle vega pasta. Zo simpel, zo lekker, de kick van het pepertje, de combi van de kaas met de tomaat. Top!
Als je niet zoveel tijd hebt is dit een (bijna) net zo lekkere versie als de 8 uur variant en is in 3 uurtjes al klaar.