Orecchiette met coquilles
Deze pasta is een van onze lievelingsgerechten. Hij is simpel te maken en erg lekker. De smaak van de coquilles is heel zacht en delicaat. Door de peper krijgt het gerecht nog een ‘punch’.
Deze pasta is een van onze lievelingsgerechten. Hij is simpel te maken en erg lekker. De smaak van de coquilles is heel zacht en delicaat. Door de peper krijgt het gerecht nog een ‘punch’.
Siracusa, Sicilië. Het is zondag en verlaten, een beetje teleurgesteld lopen we terug naar de auto. Op een hoek zien we een klein restaurant met terras met uitzicht op de zee. TL-verlichting, plastic tafels, Italiaanse families… dat moet goed zijn…
De ober komt: “Pronto?”, “Sì, le vongóle per favore”, maar hij kijkt me aan of ik Chinees praat.. dus ik wijs het aan: “vongóle”, hij: “Ah! Vóngole! Sì!”.
Even later komt de pasta, simpel, pure smaken, het ziltige van de zee, de knoflook, het pepertje, wijntje erbij, uitzicht op zee… de hele dag was weer goed, en als ik nog niet verliefd was op dit recept was ik het nu wel.
Dit is een van onze go-to groentegerechten bij BBQ. Heel simpel, maar o zo lekker.
Laat je niet verblinden door de simpelheid, met goede olijfolie is dit erg lekker!
Aardbeien zijn één van mijn lievelingsvruchten en ik eet ze dan ook graag als ze in de zomer op hun best zijn. De combinatie met de brie, walnoten en de dressing maakt de salade erg geschikt voor een mooie zomerse dag.
Heerlijke vegetarische risotto die ook bij (kleine) kinderen goed in de smaak valt!
We kwamen aan in Toscane, de eerste dag van onze vakantie, bij een ‘agriturismo’. ’s Avonds schoven we aan voor een maal en kregen een bord linguine all’Amatriciana voorgeschoteld met heerlijke peperolie eroverheen. Dit is pasta ten top, simpel, maar zo ongelofelijk lekker… dit is meteen één van mijn 3 lievelingspasta’s geworden.
Dit recept heb ik van een Israëlische collega gekregen. De zelf gemaakte ‘labneh’ (hangop) van geit- en koeienyoghurt met de nootjes, olijven en frisheid van de citroen gaan echt zo goed samen.
Op de zaak hebben we een chatkanaal waarin we recepten delen. Mijn collega Laila, met Tunesische roots, kwam met dit recept. Het is meteen een van mijn all-time favoriete broodjes geworden.
Het bestaat eigenlijk uit 6 onderdelen die allemaal eenvoudig en snel te maken zijn, maar bomvol smaak zitten. Eerst een lekker rustiek stokbrood, dan een pittige tomatensaus, een groentesalsa, een pickle en tot slot gegrilde tonijn en een eitje. Het komt allemaal samen tot een waar feestje.
In Italië hebben ze de ‘Associatie van de échte Napolitaanse pizza’. Iedereen die ‘echte’ Napolitaanse pizza wil maken, moet aan een heleboel regels voldoen, waaronder precies het recept voor het deeg navolgen. Dat is dit recept en ook meteen het beste recept. Maak het deeg 24 uur voor je de pizza gaat bakken.
In Italië hebben ze de ‘Associatie van de échte Napolitaanse pizza’. Iedereen die ‘echte’ Napolitaanse pizza wilt maken, moet aan een heleboel regels voldoen, waaronder precies het recept voor het deeg navolgen. Dat is dit recept en ook meteen het beste recept. Maak het deeg 24 uur voor je de pizza gaat bakken.