Runderwang tortillas
Pulled runderwang alla Barbacoa, op tortilla’s met salsa en rode koolsla. Het is de bedoeling dat de runderwang helemaal uit elkaar valt en boterzacht wordt. Je moet hier wel wat geduld voor hebben.
Pulled runderwang alla Barbacoa, op tortilla’s met salsa en rode koolsla. Het is de bedoeling dat de runderwang helemaal uit elkaar valt en boterzacht wordt. Je moet hier wel wat geduld voor hebben.
Als je je zelfgemaakte coppa wilt laten ‘shinen’ is dit een van de betere manieren, met lekkere parmezaan en top balsamico.
Dit recept van kip met venkel en amandelen stamt uit de veertiende eeuw. Het is het oudst bekende recept om kip klaar te maken en is een aantal eeuwen het favoriete kiprecept in Italië geweest. Tegenwoordig wordt het niet veel meer gemaakt, waarschijnlijk omdat amandelen minder gebruikt worden, maar dat is zonde want het is echt een enorm lekker recept.
Natuurlijk kun je deze gazpacho ook met verse kersen maken, maar geloof me, met diepvrieskersen is dit gerecht echt fantastisch op een snikhete zomerdag.
Bloem, gist en zout, water en een beetje olie, meer heb je niet nodig voor een super lekker pizza deeg.
Venkel en sinaasappel is de perfecte combinatie voor een zomerse salade, maar hij kan ook heel goed bij de Gerookte zalm met citroen en sinaasappel van de BBQ.
Een van de lekkerste risotto’s hadden ze bij La Locanda in Heiloo, waar ze met een hele parmezaan aan je tafel kwamen en daar je truffelrisotto doorheen schepten. De kaas smolt door de warme risotto en met een grote lepel schepten ze vervolgens de ristto weer op je bord, vergezeld met hele grote krullen warme parmezaan… Helaas bestaat dit restaurant niet meer. Mocht je een hele parmezaan hebben liggen… dan weet je hoe je hem moet serveren ;-).
We kennen natuurlijk allemaal de klassieke lasagne met tomatensaus, maar deze variant met gamba’s en pesto is ook erg lekker!
Het pizza bodem recept zoals Julia dat tijdens de masterclass in MasterChef Australia liet zien.
Pesto maken hoeft niet moeilijk te zijn of lang te duren, in 5 minuten maak je super lekkere pesto!
Toen mijn zusjes nog echt kleine zusjes waren en ze nog niet alles goed uit konden spreken heette dit ‘tsjikkiewep’. Dat is er nooit meer uit gegaan. Tsjikkiewep.
Ik houd erg van een gebakken ei, meestal op zondagochtend of in het weekend bij de lunch. Elke keer maken we hem weer anders, afhankelijk van wat we in huis hebben. Dit is het basisrecept waar het allemaal mee begint.