Nigella's crunchy bars
Deze zoet, zout, hartige chocolade repen zijn zo goddelijk dat we onszelf hier standaard misselijk aan eten.
Deze zoet, zout, hartige chocolade repen zijn zo goddelijk dat we onszelf hier standaard misselijk aan eten.
Dit is het recept waar ik mijn vrouw mee verleid heb.
Ik woonde met twee vrienden samen, zij was een goede vriendin van een huisgenoot en kwam bij ons eten. Aangezien ik haar inmiddels ook kende en mijn huisgenoot wat later zou zijn, heb ik haar van het station opgehaald. We hebben samen boodschappen gedaan en ’s avonds heb ik deze curry gemaakt.
Die avond zou heel gezellig worden en we hebben elkaar sindsdien elke week gezien. We zijn inmiddels in 2021 alweer 12,5 jaar samen. Dus komt er een potentiële vlam eten…
We hadden een mooie riesling en het was zomer, “wat zullen we er eens bij eten”? Coc au Riesling natuurlijk! Een gerecht wat makkelijk in de zomer past met de kip en frisse riesling saus.
Een aantal jaar geleden waren we op vakantie in Puglia en ondanks dat het al september was, hadden we heel warm weer. In het prachtige stadje Trani ontdekte we een koffietentje waar we konden ontbijten met een briochebroodje met yoghurtijs. Geloof me, een beter ontbijt kun je je niet wensen in de hitte! Maar deze briochebroodjes kun je ook prima hartig beleggen of als voorgerechtje besmeren met wat roomboter.
Podere Cerala, Toscane. We krijgen een potje venkelzaad uit eigen tuin mee. Een week later bij een volgende accomodatie maken we dit brood in hun houtoven. De eigenaren zijn lyrics, zulk lekker brood hadden ze nog nooit gegegeten!
Onlangs waren we uit eten bij Yamazato, een restaurant met een Michelin-ster in hotel Okura in Amsterdam. Als toetje kregen we onder andere yuzu-mascarpone ijs. Dat was zó lekker, dat moest ik thuis zelf proberen na te maken. Ik moet zeggen: dat is met dit recept behoorlijk goed gelukt!
Klassieker: heerlijk gemarineerde hazenpeper (van de bout) in rodewijn.
De ultieme hamburger broodjes, super smaak, beetje zoet, zacht en fluffy, luchtig, jammie :-).