Labneh met olijven, noten en citroen
Dit recept heb ik van een Israëlische collega gekregen. De zelf gemaakte ‘labneh’ (hangop) van geit- en koeienyoghurt met de nootjes, olijven en frisheid van de citroen gaan echt zo goed samen.
Ravioli met paddenstoelen
Mijn beste vriend kwam bij ons eten, zijn vrouw zat in het buitenland en we hadden zin om te koken. Ravioli moest het worden! Uiteindelijk zijn we op dit recept gekomen, ravioli met verschillende soorten paddenstoelen en kaas. Het romige van de kaas tegen het frisje van de citroen, met de hartigheid van de paddenstoelen, het klopt helemaal.
Boterkip
De énige echte boterkip… dit recept is simpelweg gewoon een 10/10… dit móét je maken.
Dit recept heb ik gekregen van een Indiase collega, hij was zijn theemok kwijt en stuurde een berichtje rond: ‘Wie mijn mok vindt, krijgt het Butter Chicken recept van mijn oma.’. Dus ik meteen zoeken, gevonden, en na een half jaar leuren kreeg ik eindelijk het recept. Maar man o man, wat was dat het wachten waard.
Chicken tikka
Chicken Tikka is gegrilde en gemarineerde kip zoals ze dat in India in een tandoor doen. Als je dit ooit gegeten hebt, wil je je kip niet anders meer…
Mijn alternatieve shoarma
Een andere take op de traditionele shoarma, deze is met kip en avocado, een soort mix tussen Marokkaans en Mexicaans. Ik had een keer zin in shoarma, maar ik wilde eens iets anders proberen te maken, dus in plaats van varken of lam gebruikte ik kip en in plaats van knoflooksaus op basis van mayo een guacamole met yoghurt.
Lasagne uit de zee
We kennen natuurlijk allemaal de klassieke lasagne met tomatensaus, maar deze variant met gamba’s en pesto is ook erg lekker!
Chickenwrap met honingmosterdsaus (a.k.a.Tsjikkiewep)
Toen mijn zusjes nog echt kleine zusjes waren en ze nog niet alles goed uit konden spreken heette dit ‘tsjikkiewep’. Dat is er nooit meer uit gegaan. Tsjikkiewep.
Basis gebakken ei
Ik houd erg van een gebakken ei, meestal op zondagochtend of in het weekend bij de lunch. Elke keer maken we hem weer anders, afhankelijk van wat we in huis hebben. Dit is het basisrecept waar het allemaal mee begint.
Tongfilets met langzaam gegaarde groente en paddenstoelen
Gestoomde tongfilets met gebakken groente en aardappeltjes uit de oven.
Dé appeltaart
Toen ik vroeger jarig was, mocht ik altijd twee taarten uitkiezen die mijn moeder dan ging bakken. Die keuze was altijd hetzelfde en altijd makkelijk én moeilijk… Het was appeltaart en iets anders… Dit is die appeltaart.