Mediterraanse zeebaars uit de oven
Ondanks dat ons land aan zee ligt, staan Nederlanders niet bekend als grote viseters. Daar komt met dit recept geheid verandering in!
Ondanks dat ons land aan zee ligt, staan Nederlanders niet bekend als grote viseters. Daar komt met dit recept geheid verandering in!
Jaren geleden zijn deze in de familie beroemd gemaakt door tante Charlotte, ik kan me het nog goed herinneren. De amandel en dan dat vleugje citroen… Crunchy, maar nog een heel klein beetje zacht in het midden… Mooi goudgeel tot bruin… Perfectie! Alleen gevulde koeken kunnen wedijveren met deze amandelkrullen om de plek van ‘favoriete koek ever’.
Een klassieke Argentijnse saus, heerlijk voor op een steak. Laat hem een paar uur staan voordat je hem gebruikt zodat alle smaken mooi kunnen mengen.
Oer-Hollandse bloemkool met bechamelsaus. Vroeger was dit samen met spaghetti bolognese mijn favoriete avondeten, maar nog steeds kan ik hier erg van genieten, zeker met een goede braadworst erbij.
Draadjesvlees is wat mij betreft het ultieme herfstgerecht. Laat het buiten maar waaien en regenen, met een hete pan uit de oven en een goed glas rode wijn erbij merk je daar helemaal niks van.
Dit is echt een perfect gerecht voor een doordeweekse avond: gezond, kleurrijk, makkelijk te bereiden en toch vol smaak. Zoet, zout, pittig, romig… er komt van alles in terug.
Als je dit vanilleijs hebt geproefd, wil je nooit meer uit de supermarkt. Probeer een zo goed mogelijke kwaliteit vanillestokje te krijgen, dan heb je echt genoeg aan een half stokje. Voor het melkpoeder gebruik ik gewoon het poeder dat je door je koffie kunt roeren.
Deze risotto heb ik een keer voor een groep vriendinnen gemaakt. Dat viel zo in de smaak dat er zelfs verzoekjes kwamen om het recept op de site te zetten. Bij deze dus! Het verrassende ingrediënt in dit recept is de koffieroom. Naar mijn idee geeft het een kazige smaak. Maar je kunt natuurlijk ook slagroom of kookroom gebruiken als je dat al in huis hebt.
De italianen doen, volgens traditioneel recept, alleen zout in de tomatensaus. De smaakmakers moeten van de rest komen.
Nutella op de pizza met fruit en mascarpone is de ultieme afsluiting van een pizza party!
Vroeger hield ik niet van blauwe kaas, dat kan ik nu niet meer begrijpen. Elke keer als we pizza maken, maken we nu in ieder geval ook deze…
Broodje biefstuk, een simpele en lekkere manier om je biefstuk te eten, met champignons en in dit geval een bearnaise saus. Maar je kan er natuurlijk op doen wat je wilt, varieer gerust!