Groenten uit de oven
Dit is een van onze go-to groentegerechten bij BBQ. Heel simpel, maar o zo lekker.
Dit is een van onze go-to groentegerechten bij BBQ. Heel simpel, maar o zo lekker.
Toen we bij de Lindenhoff aan het shoppen waren en een heel gesprek hadden met de slager had hij het over ribvingers, dat dat zo lekker was. De avond ervoor marineren in een oosterse marinade en dan lekker op de bbq was zijn advies. Dit is mijn versie.
Als ik hét familie recept moet aanwijzen, is het deze wel. Het handgeschreven recept is ouder dan ik ben, en of mijn moeder of mijn opa hem maakt, dit is altijd zó lekker.
Aardbeien zijn één van mijn lievelingsvruchten en ik eet ze dan ook graag als ze in de zomer op hun best zijn. De combinatie met de brie, walnoten en de dressing maakt de salade erg geschikt voor een mooie zomerse dag.
Dit is eigenlijk de varkensvariant van een wagyu bavette. Het stond al een tijdje op mijn lijstje om te maken en toen ik het tegenkwam, kon ik het niet laten liggen. De combinatie van het vettige sappige vlees met de oosterse smaken gaan zo goed samen, niet normaal lekker.
Dit is de rendang van Huub die hij met PitmasterX maakte. Een klassieke curry uit de Indonesische keuken, maar dan met een BBQ twist.
Door het vlees eerst op de BBQ te roken en vervolgens te grillen krijg je een hele mooie diepe smaak in de rendang. Maar als je geen zin hebt om het op de BBQ te doen, kan je het vlees ook bakken in de pan en vervolgens in de oven laten garen.
We kwamen aan in Toscane, de eerste dag van onze vakantie, bij een ‘agriturismo’. ’s Avonds schoven we aan voor een maal en kregen een bord linguine all’Amatriciana voorgeschoteld met heerlijke peperolie eroverheen. Dit is pasta ten top, simpel, maar zo ongelofelijk lekker… dit is meteen één van mijn 3 lievelingspasta’s geworden.
Dit recept heb ik van een Israëlische collega gekregen. De zelf gemaakte ‘labneh’ (hangop) van geit- en koeienyoghurt met de nootjes, olijven en frisheid van de citroen gaan echt zo goed samen.
Hoewel de wereld behoorlijk op zijn kop werd gezet door het coronavirus, zijn er ook voordelen aan elke dag thuis moeten werken. Je eigen verse zuurdesembrood kunnen bakken is zo’n voordeel. Begin een dag van tevoren wel ’s ochtends, want het kost best wat tijd om te maken.
Franse classic, heel makkelijk thuis te maken en ó zo lekker.
Dit recept is gewoon een improvisatie van wat we nog hadden liggen in de koelkast en wat me lekker leek op dit moment, maar je kan natuurlijk varieëren en andere dingen proberen. Je kan er natuurlijk ook knoflook, worchestersaus, paprika, champignons wat je ook over hebt in gooien. Of een aziatische variant, alles kan! (Maar zeg dit niet tegen de Fransen ;D).
Op de zaak hebben we een chatkanaal waarin we recepten delen. Mijn collega Laila, met Tunesische roots, kwam met dit recept. Het is meteen een van mijn all-time favoriete broodjes geworden.
Het bestaat eigenlijk uit 6 onderdelen die allemaal eenvoudig en snel te maken zijn, maar bomvol smaak zitten. Eerst een lekker rustiek stokbrood, dan een pittige tomatensaus, een groentesalsa, een pickle en tot slot gegrilde tonijn en een eitje. Het komt allemaal samen tot een waar feestje.