Risotto met drie soorten kaas
Een heerlijke vega risotto, het romige van de kaas met het frisje van de wijn, super!
Een heerlijke vega risotto, het romige van de kaas met het frisje van de wijn, super!
Op zondag hadden wij in onze familie ‘de uitschuif’, dan werd de tafel uitgeschoven en kon iedereen bij mijn opa en oma eten.
Elke keer kookte mijn opa iets heerlijks en bijna altijd iets anders. Als er weer eens gevraagd werd naar het recept, werd deze dan ook uit de prullenbak gevist, want ja: “volgende keer maken we weer wat anders…”.
Een van de weinige gerechten die terugkwam, en waar iedereen altijd naar uitkeek, is deze spaghetti.
Als ik moet kiezen tussen zelfgemaakte patat en aardappelen uit de oven wordt het nog moeilijk… maar dit is wel een stuk makkelijker en met de knoflook erin zo schoftig lekker…
We komen graag bij mijn oom en tante in Sint Pancras. Twee dingen zijn zeker: het is altijd heel erg gezellig en we krijgen super lekker eten.
Deze keer hadden ze het ‘simpel gehouden’, maar sinds ik deze sliptongen heb gegeten wil ik echt niet anders meer.
Deze burger is geïnspireerd op een burgerrestaurant waar we tijdens de lunch wel eens kwamen, ‘de Mexicaan’. Hoe ze hem daar precies maakten weet ik niet meer, dat is al lang geleden, maar dit is mijn take op De Mexicaan.
De guacamole in combinatie met de frisse, maar sterke en pittige ‘Pico de Gallo’, dé Mexicaanse salsa met de kleuren van de Mexicaanse vlag, geeft een heel mooi geheel. Erg lekker met een ijskoud biertje in de zomer.
Eerlijk is eerlijk: ik ben niet per se een groot fan van tofu. In mijn beleving is het toch vaak een beetje smakeloos goedje. Maar in dit recept maakt de tofu het juist heerlijk romig. Aanrader dus, ook voor de tofu-sceptici onder ons!
Dit is echt jeugdsentiment: zondags bij mijn opa en oma eten en dan stond het pannetje griesmeelpudding al buiten af te koelen. Mijn opa keek dan altijd al met een smulgezicht of ik het doorhad…
Dit is mijn go-to snelle vega pasta. Zo simpel, zo lekker, de kick van het pepertje, de combi van de kaas met de tomaat. Top!
Dit is toch wel een van mijn favoriete groenten van de BBQ: simpel, lekker en past bij een hoop gerechten.
Hamburger! The cornerstone of any nutritious breakfast! Deze heet niet voor niets pittig, een smerig lekkere, sappige kipburger met de kick van rode peper en harissa. Niet te versmaden…
Zoveel wegen als er zijn naar Rome, zoveel versies nasi goreng zijn er. Dit is mijn simpele maar erg lekkere versie.
Wat is er nou beter dan een superzacht chocoladecakeje? Mij mag je er ’s nachts voor wakker maken!