Kersengazpacho
Natuurlijk kun je deze gazpacho ook met verse kersen maken, maar geloof me, met diepvrieskersen is dit gerecht echt fantastisch op een snikhete zomerdag.
Natuurlijk kun je deze gazpacho ook met verse kersen maken, maar geloof me, met diepvrieskersen is dit gerecht echt fantastisch op een snikhete zomerdag.
Bloem, gist en zout, water en een beetje olie, meer heb je niet nodig voor een super lekker pizza deeg.
Een van de lekkerste risotto’s hadden ze bij La Locanda in Heiloo, waar ze met een hele parmezaan aan je tafel kwamen en daar je truffelrisotto doorheen schepten. De kaas smolt door de warme risotto en met een grote lepel schepten ze vervolgens de ristto weer op je bord, vergezeld met hele grote krullen warme parmezaan… Helaas bestaat dit restaurant niet meer. Mocht je een hele parmezaan hebben liggen… dan weet je hoe je hem moet serveren ;-).
We kennen natuurlijk allemaal de klassieke lasagne met tomatensaus, maar deze variant met gamba’s en pesto is ook erg lekker!
Het pizza bodem recept zoals Julia dat tijdens de masterclass in MasterChef Australia liet zien.
Toen mijn zusjes nog echt kleine zusjes waren en ze nog niet alles goed uit konden spreken heette dit ‘tsjikkiewep’. Dat is er nooit meer uit gegaan. Tsjikkiewep.
Een risotto geboren uit de ingrediënten die we toevallig nog hadden liggen, maar dat proef je er niet aan af!
Zuurkool vond ik vroeger nooit lekker, maar nu is het één van mijn lievelingsgerechten! Dit recept is meesterlijk. Dit is een leuke afwisseling en iets anders dan je normaal vindt met jeneverbessen, maar natuurlijk erg lekker!
Gestoomde tongfilets met gebakken groente en aardappeltjes uit de oven.
Dit is het recept waar ik mijn vrouw mee verleid heb.
Ik woonde met twee vrienden samen, zij was een goede vriendin van een huisgenoot en kwam bij ons eten. Aangezien ik haar inmiddels ook kende en mijn huisgenoot wat later zou zijn, heb ik haar van het station opgehaald. We hebben samen boodschappen gedaan en ’s avonds heb ik deze curry gemaakt.
Die avond zou heel gezellig worden en we hebben elkaar sindsdien elke week gezien. We zijn inmiddels in 2021 alweer 12,5 jaar samen. Dus komt er een potentiële vlam eten…
We hadden een mooie riesling en het was zomer, “wat zullen we er eens bij eten”? Coc au Riesling natuurlijk! Een gerecht wat makkelijk in de zomer past met de kip en frisse riesling saus.