Mijn naam is hazenpeper
Klassieker: heerlijk gemarineerde hazenpeper (van de bout) in rodewijn.
Klassieker: heerlijk gemarineerde hazenpeper (van de bout) in rodewijn.
Ravioli met twee soorten pecorino, smeuig, vol, klein frisje van de citrus heerlijk! Als je de juiste kaas kan vinden is dit echt top!
Ik was samen met mijn vader, broertje Bas en vrouwlief lekkere Appel Calvados Worst aan het maken en we hadden nog wat vlees over. Hiermee wilden we iets nieuws maken… Bas kwam met het idee dat hij iets met kaneel wilde…Dat leek mij een goed idee, dus dook ik de apothekers kast in en zocht wat warme kruiden om er iets lekkers van te maken.
Knoflook moet er zeker in…, ja, daar waren we het allemaal over eens, en dat mag je “best proeven”. Venkel, altijd lekker, kaneel natuurlijk, dat moest wel “doorkomen”. Kruidnagel en piment ook, maar “voorzichtig!” want anders proef je niks anders meer…Beetje voor beetje begon het recept vorm te krijgen.
Toen we uiteindelijk een klein hamburgertje voorproefden waren we het unaniem eens. Dit was een heel erg lekkere worst en er hoefde niks meer aan veranderd te worden. Een zeer geslaagde impro-worst!
Het was een mooie dag, dus ideaal om de dutch oven te gebruiken en lekker met zijn allen buiten te zitten en te koken.
Geïnspireerd door Masterchef USA S6E9, waar ze allemaal de beef wellington van Gordon Ramseay na moesten maken, hier onze versie.
We hebben deze worst ook een keer gemaakt met verse (witte) truffel, maar die smaak kwam er niet heel sterk doorheen. Later nog een keer geprobeerd met truffelpasta en truffelkaas en dat werkte perfect! De worst heeft een hele lekkere verfijnde truffelsmaak, niet te sterk, maar precies goed. De verhoudingen truffelpasta en truffelkaas zijn op smaak. Bak dus een klein hamburgertje van het vleesdeeg voor je de worst draait om te proeven of je de verhouding goed vindt, afhankelijk van hoe grote truffel-fan je bent :-).
De exacte verhoudingen weet ik niet meer, maar doe het op smaak.
De exacte verhoudingen weet ik niet meer, maar het was ongeveer zo’n 3/2 of 2/1 verhouding van olijf op tomaat.